Baba

Ikertestvérei születtek a debreceni kistigrisnek

Még egy év sem telt el azóta, hogy Debrecenben megszületett Dáriusz, a kis szibériai tigris, máris ikertestvérei születtek a kamaszodó tigrisnek.

Hatalmas ünnepség lesz holnap a debreceni állatkertben, ahol újra újszülött kistigriseket köszönthetnek az állatbarátok. Az áprilisban bemutatott debreceni kis szibériai tigris születéséről magunk is beszámoltunk, és örömmel adunk hírt most arról is, hogy Dáriusznak ikertestvérei születtek.

Dáriusz, a négy hónapos szibériai tigris az Állatkertek éjszakája rendezvényen a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. augusztus 25-én
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Dáriusz szülei – Róza és Misa – az elsőszülött tigrisfiú megszületése után nem tétlenkedtek, ugyanis Róza három-három és fél hónap vemhesség után újra szült, méghozzá két utódot. A szakemberek szerint igazi szenzáció, hogy egy szibériai tigris ilyen rövid idő alatt két szülésből három kölyköt elljen – írja a Dehír.

A szibériai vagy amuri tigris a világ legnagyobb macskaféléje, a hímek hossza meghaladhatja a 2,5 métert, a súlyuk pedig 200-300 kilogramm is lehet. Ezt a tigrisalfajt a kipusztulás veszélye fenyegeti, felmérések szerint mindössze 400-500 példány élhet szabadon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top