Baba

Ikreket vár a fiatal nő, aki 23 évesen átesett a menopauzán

Mikor 2015-ben diagnosztizálták, Amber teljesen összetört: biztos volt benne, hogy nem lehet anya. Szerencsére tévedett. November elejére várja ikreit.

Az ausztrál kismama, Amber Graces 2013-ban ismerte meg párját, Christ, akibe, mint mondja, első látásra beleszeretett. A pár 2014-ben költözött össze, és elmondásuk szerint már ebben az évben gondolkodni kezdtek a gyerekvállaláson is. Csakhogy a próbálkozások ellenére a gyermekáldás elmaradt, ráadásul Ambert hőhullámok kezdték gyötörni.

Mivel aggódott a tünetek miatt, kivizsgálásra ment, ahol az orvosa megállapította, hogy a fiatal nőnek, aki ekkor mindössze 23 éves volt, menopauzája van. „Teljesen összetörtem a diagnózis hallatán. Mindig is nagy családról álmodoztam, el se tudtam magam képzelni gyerek nélkül, épp ezért ez volt az első, amire rákérdeztem az orvosomnál. Hogy lehetek-e még anya…”

Amber ezt követően termékenységi kezelést kapott, melynek első részeként eltávolítottak egy cisztát az egyik petefészkéről. Csakhogy a fiatal nő hiába viselte el a pokoli mellékhatásokat, a kezelés nem használt: néhány hónap múlva kiderült, hogy a petefészkei teljesen leálltak, az egyik petevezetőjét pedig el kellett távolítani az orvosoknak.

„Nem maradt más lehetőségünk, csak a petesejtadományozás. Szerencsére a testvérem azonnal a segítségünkre sietett. Igazából, még kérnem sem kellett őt erre, magától ajánlotta fel a dolgot” – mesélte Amber, majd hozzátette, az első beültetés sajnos nem járt sikerrel. Nem maradt terhes.  „A kudarc mindannyiunkat nagyon megviselt: mind lelkileg, mind fizikailag, és anyagilag is.

Néhány hónappal később végül újra megpróbálkoztak a beültetéssel, ami sikerrel járt. „Mikor kiderült, hogy ikreket várok, ráadásul egy fiút és egy lányt, madarat lehetett volna fogatni velem” – meséli a büszke kismama, akinek kedvét még a reggeli rosszullétek sem tudták elrontani. „Alig várom, hogy végre a karomban tartsam a gyerekeimet. Örökké hálás leszek a testvéremnek, hogy megajándékozott engem az anyaság élményével” – tette hozzá.

Olvass még többet a terhességről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top