nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Grúz béranyák szültek ikreket egy magyar nőnek

Grúz béranyák szültek ikreket egy magyar nőnek

A hazai joghézagok miatt Monika csak külföldön tudta elintézni, hogy béranya szülje meg gyerekeit. Adél és Dani is egészségesek.
NLCafé
f Ajánlom

Két grúz béranya szült ikreket egy 53 éves, négygyerekes magyar nőnek. Monika idősebb gyerekeiből hárman már felnőttek, a legkisebb is 15 éves. A nő és új szerelme azonban mindenképpen szerettek volna közös gyereket – írja a Blikk.

Természetes úton is próbálkoztak, végül orvosi tanácsra a lombikprogram és a dajkaanyaság mellett döntöttek. Monikának egészségi okokból nem javasolták, hogy ő szülje meg a babát. A magyar jogrendszer viszont nem ismeri el a béranyaságot, ezért Monika és élettársa külföldön, Grúziában próbálkoztak.

babák, ikrek

A kép illusztráció, nem ezek a gyerekek születtek meg most

Két béranya segítségével sikeresen meg is született Dani és Adél (Monika petesejtjeit termékenyítették meg az apa hímivarsejtjeivel, a béranyák tehát csak kihordták a magzatokat). A gyerekek már Magyarországon vannak, de a hiányos hazai szabályozás miatt a magyar törvények a grúz béranyákat tekinti az anyjuknak. Monika hivatalosan egyelőre csak ikrei gyámja lehet.

Megosztás Facebookon