Baba

Brit tudósok: az anyukák csak túl fáradtak a szexhez

A világ legnyilvánvalóbb kutatásának eredményeit tárták elénk a brit tudósok: azt találták, hogy a nők kevésbé kívánják a szexet szülés után, mint a férfiak. Sokkoló, sose hittük volna.

A kutatásban 6669 nőt és 4839 férfit vizsgáltak 16–74 év között, és a végén azt a felfedezést tették, hogy a férfiak 15 százaléka, míg a nők 34,2 százaléka nem kívánta a szexet legalább három hónapig a szülés után.

Azt is megmagyarázták tudományosan, hogy miért van ez az érdektelenség a szex iránt: a nőknél a szexuális érdeklődés azon is múlik, hogy milyen minőségű a kapcsolatuk, mennyire tudnak nyíltan kommunikálni a párjukkal. A kapcsolatban pedig a baba körüli teendők gyakran a párok közötti kommunikáció rovására mehetnek. De a legfőbb okként azt jelölték meg, hogy az anyukák csak túl fáradtak a szexhez.

Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen a szülők ezerfelé szakadnak, amikor gyerekük születik. A nőknek meg kell küzdeniük a hormonokkal, szoptatással, a testük változásával, és egyáltalán, hozzá kell mindenkinek szoknia az új élethez, amit egy baba érkezése jelent. Amikor esténként letehetik a fejüket a párnájukra, mert végre elaludt a gyermek, teljesen természetes, hogy a szex eszükbe sem jut, vagy ha mégis, akkor inkább az alvást választják.

A vizsgálatok során azt is kiderítették, hogy a gyerekszületés nincs jelentős hatással a férfiak libidójára, ami egy olyan felfedezés, amiért kár volt pénzt kiadni kutatásra, mert ezt nagyjából mindenki tudta eddig is. De azért volt újdonság is a kutatásban, miszerint a nyugdíjazás nem veszi el a kedvet a szextől sem a nőknél, sem pedig a férfiaknál. Már csak pár évet kell kibírni, van remény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top