Baba

Belement az anya, hogy hároméves kislánya segítse világra testvérét

„Olyan bensőséges kapcsolat jött létre ezzel közte és a testvére között, ami máshogy nem alakult volna ki” – magyarázta döntését a kétgyerekes anyuka.

A 30 éves jógaoktató, kétgyermekes anyuka, Tiff DeLancy a Daily Mail című brit lapnak elárulta, onnantól kezdve, hogy biztosan tudta, második gyermekével várandós, minden vizsgálatra vitte magával Norát, hároméves kislányát is. „Fontosnak tartottam, hogy ne érezze magát kirekesztve, hogy ugyanúgy részese legyen a babavárásnak, mint mi.

Az anyuka még azt is megengedte, hogy az akkor hároméves kislány jelen legyen a szülésnél, sőt! Belement, hogy ő legyen az, aki világra segíti majd a testvérét. „Leírhatatlan élmény volt látni, ahogy Nora viselkedése egy csapásra megváltozott, ahogy világra jött a testvére, Violet” – mondta Tiff, majd hozzátette, álmában se gondolta volna, hogy egy gyerek is lehet ennyire törődő és gondoskodó.

Pontosan tudom, hogy szokatlan döntést hoztunk, de egyáltalán nem bántam meg. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hiszen a gyerekeink között ezzel olyan kötelék alakult ki, ami máshogy biztosan nem jött volna létre” – mondja az anyuka, aki most már teljesen biztos abban, hogy a kis gyerekek sokkal többet értenek a körülöttük lévő világból és történéseiből, mint amennyit mi gondolunk. „Csak arra van szükségük, hogy alaposan elmagyarázzuk és felkészítsük őket arra, ami történni fog.”

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top