Baba

5 mondat, amit ne mondj az egyedülálló terhes kismamának

Elég problémája van annak a kismamának, aki férj, apa nélkül várja a gyermekét, anélkül is, hogy idegenek tennének fel neki intim kérdéseket. A következő mondatokat ezért inkább kerüld el, ha egyedülálló terhes nővel találkozol.

1. Ki az apa?

Tulajdonképpen ez a kérdés minden helyzetben bántó, akár van férje a terhes kismamának, akár nincs. Lehet, hogy ártatlan kérdésnek tűnik, de nem ismered a pontos körülményeket, hogy miért szingli az anyuka, ezért inkább kerüld el.

2. Milyen bátor vagy!

Nem igazán helyénvaló mondat, mert akárkinek mondhatnád, mindenki nagyon bátor, aki manapság gyereket vállal. A szingli anyukák pedig profivá válnak abban, hogy támogató közeget építsenek maguk köré, hogy ne egyedül kelljen megküzdeniük a gyereknevelés minden nehézségével.

3. Nem lesz furcsa a randizás?

Nem mindegy? Egy egyedülálló terhes nő amúgy sem valószínű, hogy pont a randizásra koncentrálna épp. Vagy akár a közeli jövőben eszébe jutna a pasizás.

4. Mi a terved?

Jó szándékból teszed fel talán ezt a kérdést, de ahelyett, hogy a terveiről kérdeznéd, inkább fogalmazd át így: „Hogyan segíthetek?”

5. Nehéz lehet egyedül végigcsinálni a terhességet.

Persze, remek lenne egy apával megosztani az élményt, de az is lehet, hogy teljesen jól érzi magát egyedül a bőrében az anyuka. Ráadásul az, hogy valakinek van férje, egyáltalán nem garancia arra, hogy ő támogató partnere a kismamának. Vannak viszont körülötte barátok, családtagok, a lista hosszú, úgyhogy attól még, hogy egyedül van, nem biztos, hogy nehezebb számára a terhesség, mint bármelyik várandós nőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top