Baba

Ilyen kamaszlány lett Nagy-Britannia legkisebb babájából

Mindössze 340 grammos súllyal jött a világra Aaliyah Hart, akiből mostanra vagány és tökéletesen egészséges kamaszlány lett.

Mikor Aaliyah Hart 380 grammal és 18 centivel meglátta a napvilágot, az orvosok azt mondták, kábé 1% esélye van az életben maradásra. Ez akkor alig hangzott jobban a semminél.

A 2003-ban született kislánynak nem fejlődött ki rendesen a tüdeje és más szervi problémákkal is küzdött, ezért hosszú ideig lélegeztetőgépen kellett tartani őt, kis testére pedig csak külön neki készített apró ruhácskákat tudtak húzni.

A most 14 éves Aaliyah azt mondja, jó darabig fogalma sem volt arról, hogy ő volt Nagy-Britannia legkisebb bébije – a felismerés csak akkor csapta meg, mikor először kézbe vette egyik mikroszkopikus babaruháját. A kamaszlány most már egyébként teljesen jól van, jelenleg az új sulira készül, és már a korának megfelelő ruhaméreteket viseli.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top