Baba

Súlyos mérgezést kapott a csecsemő a homeopátiás karkötőtől

Súlyos ólommérgezést kapott egy homeopátiás karkötőtől egy 9 hónapos kislány, mert sokat rágcsálta a mérgező nehézfémmel szennyezett, mágneses ékszert.

Ólommérgezéssel vitték kórházba egy 9 hónapos connecticuti kislányt, akinek túl sokat volt a szájában egy ólomszennyezett karkötő. Az orvosok eleinte nem tudták, mi miatt ugrott a csecsemő vérében az egészségügyi határérték nyolcszorosára az ólomszint – a baba vérében decinként 41 mikrogramm ólmot mértek az orvosok.
Az ügyben vizsgálódtak a rendőrök is, akik a kislány otthonát vették górcső alá. Találtak ugyan pár ólomtartalmú festékkel lekent ablakkeretet, de a csecsemő nem érte el őket, és testvérein sem jelentkeztek az ólommérgezés tünetei.

Ez is érdekelhet Megnézem

Végül megtalálták a bűnöst: a szülőktől kapott homeopátiás, mágneses, gyógyító hatású, hematit karkötőt. A  kislány ezt az ékszert rágcsálta, amelynek gyöngyeiben elképesztően magas ólomszintét mértek a szakemberek.

Arra nem derült fény, hogy a karkötőt hol vásárolták a szülők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top