Baba

Szuperzokni vette észre az újszülött szívelégtelenségét – megmentette az életét

A szülők csak a biztonság kedvéért vásároltak az egyébként drága gyerekruhából. Most a fiuk életét köszönhetik neki.

A philadelphiai szülők, Kate Crawford és férje, Ryan Golinski július 11-én vehették először karjukba a kisfiukat, Bryce-ot. A világ legboldogabb szülői voltak, hiszen gyermekük egészségesen született, így néhány nappal később haza is vihették a picit. “Mint a legtöbb első gyerekes szülő, mi is megvettünk egy csomó olyan dolgot, amiről csak menet közben derült ki, hogy teljesen fölösleges. Azt hittük, hogy a pulzus- és légzésfigyelős zokni is ilyen lesz.

Kate a Daily Mail című brit lapnak elárulta, a zokni végül mégis hasznosnak bizonyult. Egész konkrétan megmentette a szívritmuszavarban szenvedő Bryce életét. “Alig egy hónappal a fiunk születése után történt: mikor lefektettük őt aludni, még minden értéke tökéletes volt. Néhány órával később viszont arra ébredtünk, hogy Bryce szabályosan sikítozik, és hogy a zoknijába épített babafigyelő is sípol.

Szuperzokni vette észre az újszülött szívelégtelenségét – megmentette az életét

Mikor megnézték az értékeket, a szülők először azt hitték, a szerkezet elromlott. “260-as pulzust mutatott, amit elsőre nem akartunk elhinni.” Szerencsére a házaspár végül bevitte a kórházba a babát, ahol szupraventrikuláris tachycardiát állapítottak meg nála az orvosok. “A SVT miatt négy napig megfigyelés alatt kellett maradnia, de szerencsére utána hazaengedtek minket.”

Az anyuka azt mondja, most minden nyolcadik napon be kell menniük a kórházba hogy az orvosok ellenőrizhessék a baba szívritmusát, de nem bánja. “Hála a kis zokniknak, amiket tökéletesen feleslegesnek gondoltunk, a gyermekünk még mindig él.”

Olvass még többet a szívritmuszavarról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top