Baba

Négyes ikrei születtek egy fehér tigrisnek – videó

Ritka, veszélyeztetett fehér tigrisnek születtek négyes ikrei hétfőn az Azovi-tenger partján fekvő ukrajnai Bergyanszk állatkertjében.

Igen ritka, veszélyeztetett faj a fehér tigris, amelyből 200 egyed él a világon. Egyiküknek most négyes ikrei születtek. Az újszülött kölykök neme egyelőre nem ismert, mert az édesanyjuk, Azira nem engedi közel az ukrajnai állatkert dolgozóit. A nőstény tavaly két hím és egy nőstény kölyöknek adott életet.

A tigrisek általában két-három kölyköt hoznak világra, a négyes-ötös ikrek ritkák. A fehér tigris a bengáli tigris egyik mutációjaként jött létre. A természetben igen ritkán fordul elő, mivel feltűnő színe miatt túlélési képessége kisebb, mint normál színezetű társainak. Nevükkel ellentétben nem albínó állatok, kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk fehér, amelyet fekete színű csíkok tarkítanak. 

Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, és Mohannak nevezték el. Tőle származik az összes fogságban élő fehér tigris.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top