Baba

Ikertestvérével a hasában született meg a baba

Ikertestvérével "terhesen" született egy baba Indiában – számoltak be az igen ritka rendellenességről orvosai.

A magzatban lévő csontos kezdeményeket már július elején felfedezték a 19 éves kismama ultrahangos rutinvizsgálatakor – mondta Bhavna Thorat radiológus.

“A születés utáni ultrahangon aztán megpillantottunk a baba hasüregében, magzatburokban egy nem teljesen kifejlődött, aggyal, kézzel és lábbal rendelkező magzatot” – tette hozzá.

Az anya ikrekkel lett várandós, de az egyik magzat beágyazódott a másik testébe, ott 13 héten át növekedett, majd megmaradt ebben az állapotban. A magzat a magzatban (foetus-in-foetu) igen ritka rendellenesség – magyarázta telefonon a dpa hírügynökségnek a szakember.

Forrás: SWNS.com

A kismama július 20-án hozta világra kisfiát a Mumbaihoz közeli Thanában lévő Bilal kórházban.

Múlt héten a babát egy másik kórházban gyermeksebészek megoperálták, és eltávolították szervezetéből a magzatot, egy 7 centiméteres, 150 grammos fiút.

A műtét szövődmények nélkül zajlott. Bár a kismama és gyermeke is kórházban vannak még, mindketten egészségesek – közölte Nina Nicslani szülész-nőgyógyász.

A két szakember azt is elmondta, hogy a világon mindössze száz ilyen esetet dokumentáltak. Becslések szerint a magzat a magzatban nevű rendellenességből egy jut minden 500 ezer élve születésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top