Baba

Ezért ne engedd soha, hogy kisbabád a mellkasodon aludjon

Régóta mennek a viták, hogy jó-e, ha a szülő és a mellkasán fekvő kisbaba együtt alszanak, de most azt mondják, ez akár borzasztóan veszélyes is lehet.

Szép gondolatnak tűnik, hogy a szülő és a kisbaba együtt aludjon, miközben a kicsi az anyuka vagy az apuka mellkasán pihen, de szakértők szerint ez a pozíció nagyon veszélyes is lehet.

Ezért ne engedd soha, hogy kisbabád a mellkasodon aludjon

 

A Lullaby Trust alapítvány kimondottan a babák biztonságos alvásával foglalkozik, ezért nagyon fontosnak tartják felhívni rá a figyelmet, hogy ez a póz akár 50%-kal fokozhatja a bölcsőhalál kockázatát. Ezt megerősíti a cég egy friss jelentése is, mely szerint az így elhalálozott babák egyhatodát a szülőkön fekve, a kanapén vagy egy fotelben találták meg. 

Ennél a helyzetnél amúgy is nagy a fulladásveszély, ezért a szakértők azt mondják, sose aludjunk el úgy, hogy a babánk a mellkasunkon pihen – ha úgy érezzük, hamarosan elnyom minket az álom, tegyük a kisbabát mózeskosárba vagy a rácsos ágyába. 

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top