Baba

Ma sem csináltam semmit, legalábbis nem veszed észre

Egy anya gondolatai, miközben lefekvéshez készülődik, és végigmegy a házon. Rendetlenség, káosz, koszos edények, sárdarabok, mosatlan ruhák... úgy tűnik, mintha nem csinált volna semmit napközben, pedig távolról sincs így.

Nem csináltam ma semmilyen házimunkát. Az ágyba készülődtem, körbementem a házon, lekapcsoltam a villanyokat és ellenőriztem, hogy be vannak zárva az ajtók. Bekukkantottam a fürdőbe, ahol a szennyesből kilógtak a koszos ruhák, a mosógépben egy adag kimosott ruha, amit benne felejtettem. Majd holnap újra kimosom.

A konyhában a mosogatógép ajtaja nyitva, el kellene pakolni a tiszta edényeket, mert tele van a mosogató, várnak az edények. Majd holnap megcsinálom. Ráléptem pár játékra, ahogy a sötétben botorkáltam, majd a nappaliba érve teljes káoszt találtam. Széthajigált puzzle-darabkák, autók, párnák, takarók. Nem is látszott a padló. Majd holnap összeszedem.

A folyosón mezítláb beleléptem a megszáradt sárdarabokba, amiket a gyerekek hoztak be délután a kertből a lábukon. Pár morzsa, ami uzsonna után maradt a földön. Majd holnap felporszívózom. A lépcsőnél álltam és épp fel akartam menni, amikor mozgást láttam. A kutya volt az. Körbe-körbe forgott, mintha valami baja lenne. Felkapcsoltam a lámpát, és megvizsgáltam, kiderült, hogy kaki ragadt a szőrére, úgyhogy visszamentem a konyhába az ollóért, levágtam a kakis szőrt. Majd holnap megfürdetem.

Végre elértem a hálószobáig, és hallottam, hogy a 3 évesem szólít. Bepisilt az ágyába, mert túl sokat ivott lefekvés előtt. Átöltöztettem, rádobtam egy törölközőt a pisis lepedőre és visszafektettem aludni. Majd holnap áthúzom az ágyát.

Úgy tűnhet, hogy nem csináltam semmilyen házimunkát, de…

Mindent kimostam ma. A tiszta ruhákat elraktam. De a gyerekek kimentek a kertbe sarazni, úgyhogy át kellett őket öltöztetni. Amikor a 3 éves pisilni akart, eltévesztette a célpontot és lepisilt engem, saját magát (kétszer), ezért mindkettőnknek új ruha kellett. Beindítottam hát újra a mosógépet, majd máris jött a vacsora és fektetés ideje, úgyhogy el is feledkeztem róla.

Kipakoltam a mosogatógépet, eltettem az összes tiszta edényt, és beraktam a koszosakat. Olyan sok volt belőlük még az előző estéről, hogy még egy adagnyi maradt a mosogatóban. Úgyhogy a ma esti edények voltak felhalmozódva benne, várva, hogy újra megtöltsem a gépet.

Felszedtem a játékokat ma többször is. De amikor apa hazajött a munkából, a gyerekek játszani akartak vele, puzzle-zni és autózni, majd építettek takarókból egy bunkert. Ezért néz ki most úgy a nappali, mintha egy játékbolt lenne.

Kiporszívóztam ma minden szobában. Csak aztán jött a sarazós játék a kertben, aminek a vége az lett, hogy a ház minden helyiségébe jutott a sárból. Az étkezések pedig általában morzsálódós dolgok, viszik a kezükön, ruhájukon szét a lakásban. Úgyhogy mire eljött a fekvésidő, a padló újra koszos lett.

Megfürdettem a kutyát, már szüksége volt rá. Utána olyan finom illata volt. De elfeledkeztem a fenekén a szőréről, hogy néha beleragad a kaki, úgyhogy újra lehet fürdetni. A lepedőket is áthúztam ma, kimostam, megszárítottam és visszaraktam az ágyakra. De a 3 évesem az ágyban szeretett volna enni, én pedig hibáztam, és adtam neki chipset, amire egy liternyi vizet megivott, ezért pisilt be éjszaka.

Látod, minden házimunkát megcsináltam ma, de estére semmi sem látszik belőle, nem vennéd észre. Holnap, azt hiszem, ugyanígy nem fogok csinálni semmit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top