Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Baba

A számítógépes játékoktól nem lesz agresszív a gyerek – új tanulmány

A 2000-es évek elején állították azt a tudósok, hogy az erőszakos videójátékoktól agresszívak lesznek a gyerekek. Most egy kutatás eredménye azonban azt mutatja, hogy mégsem okoz agressziót a gyerekeknél, ha számítógépes játékokkal játszanak.

Hollandiában végezték el azt a kísérletet, amelyben 194 gyermek vett részt. Vizsgálták a gyerekek és a szülők szokásait a számítógépes játékok terén, az erőszakosnak titulált játékokat is beleértve, közben a mentális egészség fejlődését is megfigyelték. A gyerekek az első vizsgálatkor 9 évesek voltak, a következőre pedig egy évvel később került sor.

A kutatók azt találták, hogy az erőszakos videójátékok a 9 éveseknél nem hívták elő az agresszív viselkedést és nem hátráltatták a szociális fejlődést. A számítógépes játékokat általánosságban nem tudták összekötni a mentális problémákkal, figyelemzavarral vagy egyéb fejlődési problémákkal. Egyedül ott találtak egy kevés kapcsolatot, hogy akik túlzásba vitték a játékokat a gépen, azok között nagyobb eséllyel merültek fel depresszióval, szorongással kapcsolatos gondok.

A számítógépes játékoktól nem lesz agresszív a gyerek - új tanulmány

 

Ez megnyugtató, főleg, ha van otthon egy kiskamasz, aki imád számítógépen játszani, ami mostanában minden második gyerekre elmondható. Nyilván figyelni kell a gyerekekre, és nem szabad hagyni, hogy 24 órát a monitort bámulva játsszanak, de ha kontrolláltan és időkeretbe szorítva teszik ezt, akkor nem lesz belőle semmi problémájuk, aggódhatunk tovább egyéb, sokkal nagyobb horderejű veszélyek miatt.

Címlap

top