Baba

Átszúratta babája arcát a fiatal anya, figyelemfelhívásnak szánta

Több ezer megosztásnál jár Facebookon az a kép, amely egy piercinget viselő kisbabát ábrázol. Az anyát többek között gyámhatósággal fenyegetik, de volt olyan is, aki halált ígért neki.

Az ohiói Enedina Vance néhány hónapos kislányának piercinges fotóját töltötte fel a közösségi oldalra, ezzel pedig hatalmas vihart kavart – írja a Faktor. Posztjában azt írta, mivel ő a szülő, ezért amíg a gyereke be nem tölti a 18. életévét, addig ő hoz helyette döntéseket, mivel mindenkinek jogában áll a saját módszereivel nevelni a gyerekét.

Természetesen rengetegen kifejtették a véleményüket Vance egyébként nyilvános bejegyzése alatt. Többen azzal fenyegették meg, hogy feljelentik a gyámhatóságnál, mert alkalmatlan az anyaságra. De volt olyan is, aki egyszerűen csak halálos fenyegetést küldött a fiatal nőnek.

Aztán jött a csavar, Vance ugyanis néhány óra múlva egy újabb fotót is közzétett Facebookon, amiből kiderült, hogy a fenti fotó csupán ügyes hamisítvány, és a gyerek valójában nem is kapott piercinget.

A nő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a társadalom által a szülőkkel szemben támasztott kettős mércére. Példaként azt hozta, hogy az Egyesült Államokban – vallási háttértől függetlenül – gyakran elvégeztetik a szülők az újszülött fiúkon a körülmetélést, ami a többség által teljesen normálisnak tartott dolog. Ezzel szemben egy piercing, amely adott esetben ideiglenes lenne csak, rengeteg embernél verte ki a biztosítékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top