nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
“Nyílt levél az exférjem új feleségének, aki miatt elhagyta a gyerekeinket”

“Nyílt levél az exférjem új feleségének, aki miatt elhagyta a gyerekeinket”

Egy kétgyermekes anya ragadott tollat, hogy leírja gondolatait exférje új feleségének. Az igazán fontos tanulság a levelében az, hogy mennyire értelmetlen gyűlölni egymást ebben a helyzetben.
NLCafé
f Ajánlom

Az exférjem felesége vagy már 5 éve, van két aranyos kislányotok is. Valószínűleg furcsa számodra, hogy egyáltalán tudok rólatok, de miután a férjem eltűnt, itt hagyott a két gyerekünkkel, tudnom kellett, hova ment. Veled ment el, és nem sokkal ezután két lányt hoztatok erre a világra.

Nem akarlak kedvelni. Szeretném, ha ennél nagylelkűbb lennék, de nem tehetek róla, ez van. A férjed – a gyerekeid apja – először az én gyerekeimnek volt az apja. A férjem volt, és bár elismerem most már, hogy nem voltunk egymásnak teremtve, a gyerekeim mégsem érdemelték azt, amit tett velük. Elhagyta őket, nem nézett vissza, és csinált más gyerekeket magának veled. Ebben az öt évben egyszer sem kereste a gyerekeinket. Magukra hagyta őket. A gyerekeim apa nélkül maradtak, míg ő úgy döntött, újra apa lesz.

Nehéz volt. Itt hagyott bevétel nélkül, mert az volt a felállás, hogy én gondoskodom a családról itthon, míg ő dolgozik, egészen addig, amíg ki nem sétált végleg az ajtón. Az utóbbi öt évben fognom kellett egy kislány kezét, aki az apukája után sírt, és meg kellett tanulnom, hogyan tanítsam meg a fiamat, hogy férfi legyen. Mindent egyedül kellett csinálnom, míg te mindent megkaptál, ami nekünk járt volna.

Gyűlölni akartalak, de nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán tudod, hogy létezünk. Bár talán múlt héten már számodra is kiderült.

A bíróságra vittem a férjedet, mert nem fizet semmi gyerektartást az után a két gyereke után, akik először lettek neki. Azt mondta legutóbb a bíróságon, hogy a családjának – az újnak – nincs pénze arra, hogy támogassa a gyerekeimet, ezért nem fizet. Könyörgött a bírónak, hogy ne vegye el az új gyerekeitől a pénzt, hogy a régi gyerekeknek adja. Utáltam ezért őt és téged is, amiért megszülted azokat a gyerekeket, akik öntudatlanul ellopják az én gyerekeim pénzét. Voltak már éhesek a gyerekeid? Apa nélkül? Sírtak már egy férfi után, aki nincs ott? Az enyémek igen, méghozzá amiatt a férfi miatt, aki mellé lefekszel mindennap.

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)
Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Úgyhogy igen, utálni akarlak. Azt szeretném, ha tudnád, mit csinál velünk a férjed, és ha szembesülnél vele, hogy ebben te segíted. Sokat gondolkodom rajta, hogy milyen nő az, aki képes ezt tenni a gyerekekkel – az én gyerekeimmel. Szerettem volna lerombolni az életedet. De nem teszem. Azért nem, mert nem ismerlek, és nem tudom, hogy mennyit tudsz a történetünkből. Azt tudom, hogy mielőtt még kiderült volna, hogy létezel, a házasságom tele volt hazugsággal. A férjed már régóta kettős életet élt, de olyan ügyesen hazudott, hogy nem sejtettem semmit. Lehet, hogy most veled is ezt csinálja.

Lehet, hogy azt mondta neked rólam, hogy őrült és gonosz vagyok, és hogy távol tartom tőle a gyerekeit.

Valószínűleg azt mesélte, hogy én hagytam ott őt, kirúgtam a házból, ugyanezt hazudta nekem is az előző kapcsolatáról, de kiderült, hogy abból is ő lépett le szó nélkül. Tényleg csak remélni tudom, hogy nem te leszel a következő áldozata.

Lehet, hogy tényleg őrült vagyok, amiért nem akarom, hogy te is megsérülj. Nem akarom megnehezíteni az életed, és sosem akarnám látni, hogy a gyerekeid úgy sírnak, mint az enyéim. Nem akarom elvenni azt, amire szükséged van a férjedtől, de nincs más lehetőségem, mert először ő vette el az én gyerekeimtől.

Gyűlölni akarlak, de nem vagyok rá képes, mert nem is ismerlek. Több közös dolog van bennünk, nem csak a férjünk. Mindkettőnknek vannak gyerekei ugyanattól az embertől, és akár tetszik, akár nem, ők bizony testvérek. Nem tudlak utálni, mert a gyerekeim húgainak vagy az anyja, és tudom, hogy mindketten csak a legjobbat akarjuk a saját gyerekeinknek. Sajnálom, hogy ez a férfi így megnehezíti, hogy a testvérek megismerjék egymást.

Üdvözlettel: a férjed első felesége

Megosztás Facebookon