Baba

Zseniális találmánnyal állt elő egy tízéves, hogy megmentse a forró autóban rekedt gyerekeket

Egy tragikus esemény hatására állt elő zseniális találmányával az alig tízéves kisfiú – a speciális eszköz vészhelyzet esetén segít lehűteni a levegőt a felforrósodott autóban.

Félelmetes adat, hogy 1998 óta körülbelül 710 gyermek veszítette életét a forró járművek fogságában. Hiába mondják el évről évre, hogy ne hagyjunk kisgyerekeket, időseket vagy állatokat a napon rostokoló, forró autókban, mégis a mai napig történnek ilyen tragikus balesetek…

Zseniális találmánnyal állt elő a tízéves, hogy megmentse a forró autóban rekedt gyerekeket
Zseniális találmánnyal állt elő a tízéves, hogy megmentse a forró autóban rekedt gyerekeket

Az alig tízéves Bishop Curryt is egy ilyen tragédia inspirálta különleges találmánya megalkotására: a szomszédban élő 6 hónapos kisbaba halála után rukkolt elő speciális hűtőeszközével. Az Oasis névre keresztelt hordozható okoseszköz két elég hasznos dolgot is tud: egyrészt monitorozza a hőmérsékletet és hideg levegőt áraszt, ha túl nagy a forróság, másrészt vészhelyzet esetén értesíti a hatóságokat és a szülőket is.

 

Curry jelenleg GoFundMe-n gyűjt találmányára, és állítólag máris sikerült összeszednie a szükséges összeg nagy részét!

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top