Baba

Szétválasztották a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Tizenegy órás műtéttel és harminc orvos segítségével sikerült szétválasztani a fejüknél összenőtt sziámi ikreket.

Heather és férje, Riley Észak-Karolinában élnek, a terhesség 11. hetében tudták meg, hogy ikreik lesznek, örömük egyből aggodalomba csapott át, amikor az is kiderült, hogy sziámi ikrekről van szó, akik fejük tetejénél nőttek össze. Ez a legritkább típusú összenövés a sziámi ikreknél, a szétválasztásuk különösen veszélyes, mert a babák ilyenkor több kulcsfontosságú véréren és az agyhártyán is osztoznak.

A kis Erint és Abby Delanelyt a múlt héten választották szét a Philadelphiai Gyermekkórházban, ahol harminc orvos 11 órán át dolgozott a műtőben. A nem mindennapi műtétet komplikációk nélkül oldották meg, a kislányok jól vannak  írja a Sun.

Dr. Jessie Taylor, a lányok orvosa szerint nehéz és hosszú felépülés vár az ikrekre, de nagyon bízik a pozitív eredményben. Hasonlóképp optimisták a lányok szülei, akik abban reménykednek, hogy még idén hazavihetik gyermekeiket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top