Baba

Nyílt levél minden fáradt, kimerült anyukához

Az anyaság nem csak játék és mese, olykor kész rémálommá tud válni. A nevetések és cukiságok mellett ott vannak a kibírhatatlan hisztik és aggodalmak, úgyhogy nem csoda, ha néha egy nagy kudarcnak érezzük magunkat.

Bethany Jacobs nyílt levelében pontosan megfogalmazta, hogy az anyaság miért olyan, mint egy hullámvasút. A tanácsa kincset ér, mindig villogjon ott a fejünkben ez a szöveg: “Elég jó anya vagy.”

“Üzenet annak az anyának, aki elrejtőzött a fürdőszobában, mert szüksége volt egy percre, amíg kisírja magát…

Annak az anyának, aki annyira fáradt, hogy úgy érzi, képtelen tovább csinálni a dolgát, és bármit megadna azért, hogy lefeküdhessen és kipihenhesse magát…

Nyílt levél minden fáradt, kimerült anyukához

Annak az anyának, aki az autóban ül egyedül, tömi magába az ételt, mert nem akarja, hogy bárki más lássa, hogy milyen vackokat eszik…

Annak az anyának, aki a kanapén sír, miután kiabált a gyerekeivel valami apróság miatt, és most bűntudata van…

Annak az anyának, aki kétségbeesetten próbálja magára rángatni azt a régi farmert, mert annyira szeretné ugyanazt érezni, mint régen, amikor tükörbe nézett…

Annak az anyának, aki nem akar kimenni a házból, mert képtelen szembenézni a külvilággal…

 

Annak az anyának, aki megint pizzát rendelt, mert a vacsora nem úgy sikerült, ahogy eltervezte…

Annak az anyának, aki magányos még akkor is, ha tele van a szoba emberekkel…

Tudd, hogy elég jó vagy. Fontos vagy. Értékes vagy.

Ez csak egy fejezete az életednek. Nagyon nehéz és őrült fejezete. A végén látni fogod, hogy megérte. Tudd, hogy mindannyiunknak nehéz, mindenkinek máshogy. Nem mindig beszélünk róla, de ettől még ugyanúgy megküzdjük a magunk harcait.

Elég jó anya vagy. Megteszel minden tőled telhetőt. Az a kis szempár, ami rád néz, azt gondolja, tökéletes vagy. Hisz benne, hogy a legjobb anya vagy a világon. Azok a kis kezek, amik átölelik a nyakad, azt gondolják, te vagy a legerősebb. Hogy a világot is le tudnád győzni. Az a kis száj, ami épp eszi az ételt, amit adtál neki, azt gondolja, te vagy a legjobb, mert tele van a hasa. Az a kis szív, ami veled együtt dobog, nem akar többet, csak téged. Mert elég jó anya vagy.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top