Baba

10 ok, hogy igazából miért nem alszanak az anyukák éjjel

Mindenki folyton azzal jön már a terhesség alatt, hogy aludd ki magad előre, mert szülés után nem lesz alvás, aztán amikor megszületik a baba, azt mondogatják, hogy aludj, amikor a baba alszik. Remek ötlet mind, csak épp megvalósíthatatlan.

Íme 10 ok, hogy igazából, minden szándékuk ellenére, az anyukák miért nem alszanak:

1. Késő éjszakáig aggódunk

Onnan kezdve, hogy mit főzzünk, másnap azon keresztül, hogy miért nyekergett annyit aznap a babánk, egész odáig, hogy milyen sok lesz jövő hónapban a vízszámla, anyaként nagyjából bármin tudunk aggódni. Ránk tör, amikor letesszük a párnára a fejünket, és kíméletlenül ébren tart az aggódás.

2. Délután 5-kor ittunk még egy kávét

A holtidőszakban, délután 4 és este 8 között, amikor már úgy érezzük, hogy a zombi üzemmód elviselhetetlen, iszunk egy utolsó kávét. Ez pont elég ahhoz, hogy hajnali egykor még kipattant szemmel számoljuk az egymilliomodik bárányt.

3. Mosunk, teregetünk, házimunkázunk

Olykor – elég gyakran – éjszakára marad a házimunka, és este 11-kor jár le a mosógép, vagy épp ekkor állunk neki a mosogatásnak, takarításnak, rendrakásnak. Napközben felesleges belekezdeni, hiszen nincs egybefüggő két óránk a baba miatt.

4. Sorozatokat bámulunk

Kell valami rágógumi a mi agyunknak is, amiben nincs egy rajzfilmfigura sem. Valami, ami emlékeztet arra, hogy felnőttek vagyunk.

5. A jövő heti menüt tervezzük

Könnyebb ezt éjjel átgondolni, kitárt hűtő mellett, hogy milyen egészséges ebédeket varázsolunk majd az asztalra a gyermekünknek, aki úgyis utálni fogja mindet, és csak kekszet hajlandó enni végül, félórás hiszti után.

10 ok, hogy igazából miért nem alszanak az anyukák éjjel

6. Képzeletbeli vakáción vagyunk

Hívjuk álmodozásnak nyugodtan, amikor becsukjuk a szemünket és pár napra egyedül elutazunk fejben valahova, ahol nincs háztartás, nincs család, nincs anyaság, csak a tengerpart és a kedvenc könyvünk.

7. Felzárkózunk az e-mailekkel és a közösségi médiával

Egész nap rohangáltunk egy gyermek után, fektetés után végre mindent elolvashatunk, mindenre reagálhatunk, minden hírt magunkba szívhatunk.

8. Zuhanyzunk

Sok kisgyerek valamiért allergiás arra, ha anya be akar mászni a zuhany alá öt percre, az anyukák pedig lehetőleg nem tesznek semmi olyat, amivel kiborítanák feleslegesen a csemetéjüket. Ezért a hosszú zuhanyzások éjjelre maradnak, ami ilyenkor fél óráig is tarthat akár. Hogy utána rögtön elkezdjünk aggódni a magas vízszámla miatt (vissza az 1-es pontra).

9. Tornázunk a nappaliban

Mert nehéz úgy napközben edzeni, hogy egy kisgyerek ugrál közben a hasunkon, hátunkon, fejünkön.

10. Élvezzük a csendet

Hallod ezt? A nyafogás, sírás, követelőzés nélküli csendet? A megnyugvás hangja.

Olvass még többet az anyákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top