Baba

Az utcán hagyta 14 hónapos kisbabáját

Az anya Budapest XX. kerületében a szemetes mellé kirakott használt tárgyak között kutatott. Néhányat magával vitt, 14 hónapos kisbabáját ugyanakkor otthagyta az utcán.

A 34 éves budapesti anya még tavaly nyár végén a XX. kerületi Pozsonyi utcában egy szemetes mellé kirakott használt tárgyak között válogatott. A bódult állapotban lévő nő 14 hónapos kisfiát is magával vitte. Az anya bezsákolt néhány használt tárgyat, majd elsétált a helyszínről úgy, hogy 14 hónapos kisbabáját az út szélén, a babakocsiban hagyta.

Az utcában lakóknak feltűnt, hogy a nő a gyereket magára hagyva sétált el a környékről. Megpróbálták megkeresni, de nem találták, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrök a kisfiút gyermekkórházba vitték, az anyát pedig csak másnap reggel találták meg egy soroksári lakásban.

A Budapest Főváros Kormányhivatal XXIII. Kerületi Gyámhivatala a kisfiút ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

Az anya azzal, hogy 14 hónapos gyermekét az utcán magára hagyta, súlyosan megszegte a szülői nevelési, gondozási és felügyeleti jogból eredő kötelezettségét, és a kiskorú testi fejlődését súlyosan veszélyeztette.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Az utcán hagyta kisbabáját a 34 éves nő
Az utcán hagyta kisbabáját a 34 éves nő (a fotó illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top