Baba

Ez a fejlődés: a nők és a kisbabák igényeinek megfelelő szülészeteket alakítanak ki

Családbarát szülészetek kialakítására indított programot a kormány. És a szoptatást is ösztönöznék.

A 2017-es évre Magyarország eljutott oda, hogy a szülészetek felújításánál a nők és a kisbabák igényei szerint alakítsák ki a körülményeket. Erről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára beszélt, hozzátéve, hogy a családbarát szülészeteken átélt jó szülési élmény segíthet egy újabb gyermek vállalásában is.

A szaktárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában azt mondta, a családbarát szülészetek kialakítására programot indított a kormány, először a Bethesda és az Budai Irgalmasrendi Kórház szülészetét alakítják át 3,5 milliárd forintból úgy, hogy megfeleljen ennek a szemléletnek. 

Novák Katalin szólt az anyatejes táplálásról is, elmondása szerint egy program keretében a szülészeti osztályon dolgozókat szólítják meg, akik technikai tanácsokkal látják el a kismamákat, és elmondják, milyen előnyei vannak a szoptatásnak.
    
Hozzáfűzte, bár Magyarországon sokan szoptatnak, az utóbbi időben csökkent a szoptató kismamák száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top