nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Az apák nagy hatással vannak a baba fejlődésére – oxfordi tanulmány

Az apák nagy hatással vannak a baba fejlődésére – oxfordi tanulmány

Egy új tanulmányban azt találták, hogy ha az apa gyakran foglalkozik, törődik a babával egészen pici korában, a gyerek jobban fejlődik.
K.G.
f Ajánlom

Azt tudjuk, hogy az újszülötteknek szükségük van a törődésre, kapcsolódásra, és hogy ez nagyban hozzájárul az idegrendszerük fejlődéséhez. Az Imperial College London és az Oxford University tudósai most azt vizsgálták, hogy az apák és a három hónapos babák közötti interakciók milyen hatással van a gyerekek kognitív fejlődésére egy év alatt. Azt találták, hogy azok a babák, akikkel az apa aktívabban játszott és foglalkozott három hónapos korukban, jobban teljesítettek kétévesen a kognitív teszteken.

Az apák nagy hatással vannak a baba fejlődésére - oxfordi tanulmány

Ezzel pedig máris megdőlt az a tévhit, mely szerint a babának leginkább az anyjára van szüksége az első időkben. Sőt arra következtetnek a kutatás eredményeiből, hogy az apák szerepe fontosabb a későbbiekben is a gyerek agyi fejlődésében. A tanulmányban részletesen leírták a megfigyeléseket, például hogy a gyerekek jobban fejlődtek a figyelem, problémamegoldás szempontjából, valamint nyelvi és szociális területeken, ha olyan apjuk volt, aki nyugodtan és érzékenyen állt hozzájuk.

Remek hír, hogy a gyerekek agyi fejlődését segíthetjük egy olyan egyszerű dologgal, mint hogy az apjukat jobban bevonjuk a gyerek körüli teendőkbe. Így mindenki nyer, a baba meg egyre csak okosabb lesz.

Megosztás Facebookon