nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
A gyerekvállalás növelheti a várható élettartamot

A gyerekvállalás növelheti a várható élettartamot

Ha sokáig akarsz élni, gondolkodj a gyerekvállaláson, ugyanis egy friss tanulmány szerint a szülők tovább élnek, mint a gyermektelen emberek!
NLCafé
f Ajánlom

Miközben egy visító gyereket próbálunk sikertelenül lecsillapítani, valószínűleg mindenre gondolunk, csak arra nem, hogy ettől majd tovább fogunk élni… Pedig így van: egy friss stockholmi tanulmány megállapította, hogy 60 év felett megnövelheti az élettartamot, ha az embernek van legalább egy gyereke.

A gyerekvállalás növelheti a várható élettartamot

A dolog férfiak és nők esetében is játszik, viszont az nem számít, hogy a gyerek fiú vagy lány. A kutatáshoz 1911 és 1925 között született 1,4 millió férfi és nő adatait elemezték ki, így cáfoltak rá, hogy a gyerekek megrövidítik az életünket.

Egészen pontosan az apák átlagosan még 20,2 évet élnek a 60 után, míg a gyermektelen férfiak átlagosan 18,4-et, a nők esetében pedig 1,5 év az előny az anyák javára.

A kutatásból nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a tanulmány szerzői szerint az ok valószínűleg az lehet, hogy a szülőket jobban támogatják gyermekeik idősebb korukban.

 

Independent

Megosztás Facebookon