nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Őszintén mesélt az anyuka arról, miért nem adott soha pelenkát gyermekére

Őszintén mesélt az anyuka arról, miért nem adott soha pelenkát gyermekére

A várandóssága alatt hallott először a természetes csecsemőhigiéniáról, ami annyira megtetszett neki, hogy gyermeke születése után bele is vágott a dologba.
NLCafé
f Ajánlom

“Amikor elmondtam a férjemnek, hogy játszom a gondolattal, hogy nem fogom pelenkázni a gyerekünket, biztosra vette, hogy megbolondultam” – kezdte az ausztrál anyuka azt a bejegyzést, amit a Kidspot elnevezésű, gyerekneveléssel foglalkozó oldalra írt. Hozzáteszi, bár ő már első hallásra beleszeretett az ötletbe, férjének ennél sokkal több idő kellett: a szülés utánig ódzkodott még a gondolattól is.

“A terhességem alatt sokat olvastam arról, hogy a babák már egész kiskoruktól kezdve képesek kifejezni az érzéseiket: jelzik, ha fáradtak, ha éhesek, ha ölelésre vagy babusgatásra van szükség. Miért lenne ez másként egyéb dolgaikkal?” – tette fel a kérdést Cindy Lever.

Őszintén mesélt az anyuka arról, miért nem adott soha pelenkát gyermekére

Cindy azt mondja, a természetes csecsemőhigiénia (EC) nem csak azért jó, mert megspórolja a pelenkára költött pénzt a szülőknek, hanem azért is, mert segít nekik szorosabb kapcsolatot kialakítaniuk a babájukkal. “Egy idő után pontosan tudtam, melyik sírása, dünnyögése és hangadása mit jelent. Éjszaka például, ha a lányuknak dolga van, vékonyka hangot hallat: ilyenkor felkelek hozzá, odateszem őt a csap fölé, és kész. Néhány perc múlva alszik is.”

Cindy leírta azt is, szerinte ez a fajta csecsemőgondozási módszer semmiben sem tér el attól, ahogy egy kutyát kell szobatisztaságra nevelni. “Inkább csinálom ezt, mint hogy cserélgessem egy 2-3 éves koszos pelenkáját, arról már nem is beszélve, milyen szoros kapcsolatunk lett a gyermekünkkel a módszernek köszönhetően.”

Olvass még többet a pelenkázásról az NLCafé oldalán: 

 

Megosztás Facebookon