Baba

Az anyák sokkal kevesebbet alszanak, mint az apák, egy új kutatás szerint

Világ anyái, elkezdhetünk felháborodni: már tudományosan bizonyított tény, hogy a nők kevesebbet alszanak, amikor megszületik a gyerek, mint a férfiak.

Az American Academy of Neurology derítette ki egy kutatásban ezt a remek dolgot, hogy míg anyaként mi a kimerültség minden fázisán átmegyünk a baba mellett, addig az apukák vígan ugyanannyit alszanak, mint a gyerek születése előtt. Így fogalmaznak a tanulmányban:

A nők éjszakai alvására hatással van, hogy születik egy gyerek, míg a férfiaké ugyanolyan marad.

6000 embert vontak be a kutatásba, megkérdezték őket, hogy hány órát szoktak aludni. Az irányelv szerint a kielégítő alvás mennyiség 7-9 óra, ami már 6 óránál kevesebb, az káros kategória. Nem olyan meglepő, hogy az eredményben rájöttek, hogy nemcsak kevesebbet alszanak az anyák, hanem egész nap fáradtak is miatta. Micsoda felfedezés!

Az anyák sokkal kevesebbet alszanak, mint az apák egy új kutatás szerint

Tehát végül is arra ébredtek rá a tudósok, hogy ha éjjel megszakításokkal alszunk 5 órát, akkor az nem épp ideális. A tanulmányban a 45 évnél fiatalabb 2908 nőt vizsgálva még azt is találták, hogy minden pluszgyerek 50 százalékkal növeli az esélyét annak, hogy anya kialvatlan lesz. A konklúzióban pedig leszögezik, hogy mennyire fontos az egészségünk szempontjából, hogy eleget aludjunk. Jó. Szóljanak a gyerekemnek, hogy ne játsszon kakukkos órát éjjelente, és megígérem, úgy végig alszom a 9 órát, mintha péklapáttal vertek volna agyon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top