Baba

64 évesen szülte ikreit a világ legidősebb édesanyja

Hat évvel azután, hogy életet adott első gyermekének, ismét szült a világ legidősebb édesanyja. A spanyol nő Amerikáig utazott a termékenységi kezelésért.

A világ legidősebb édesanyjának esete komoly vitákat generált Spanyolországban, és nemcsak azért, mert a nő egész Amerikáig utazott, hogy ismét teherbe essen. Hanem azért is, mert első gyermekét, akit hat évvel ezelőtt hozott világra, 2014-ben elvették tőle a hatóságok.

A 64 éves spanyol nő ennek ellenére sem hagyott fel azzal a szándékával, hogy anya legyen, ezért egész Amerikáig utazott, hogy termékenységi kezelést kapjon. A sikeres mesterséges megtermékenyítés után az asszony, akinek nevét a saját védelmében nem hozták nyilvánosságra, visszatért Spanyolországba, ahol egy komplikációktól mentes terhesség végén, kedden világra hozta ikergyermekeit.

A helyi lapok beszámolói szerint az ikrek makkegészségesek, és császármetszéssel születtek. A beavatkozást a Burgosban található Recoletas Kórház szakemberei végezték. Az El Mundo című spanyol lap újságírói közben kiderítették azt is, hogy az idős nő első gyermekét higiéniai problémák miatt vették el tőle, és azért, mert a hatóságok úgy ítélték meg, az anya nagy hibát követett el, mikor visszatartotta gyermekét az óvodától. A kicsiről jelenleg a nő egyik rokona gondoskodik.

Olvass még többet idős anyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top