Baba

TASZ: egy kórház nem tagadhatja meg az abortuszt

Különösen veszélyesnek tartja a Társaság a Szabadságjogokért, hogy a kormány egyházi kórházaknak pluszpénzt fizet azért, hogy ne végezzenek el abortuszt.

Az állami tiltás helyett szexuális felvilágosítással és mindenki számára elérhető fogamzásgátló eszközökkel csökkentené az abortuszok számát a Társaság a Szabadságjogokért.

Zeller Judit, a TASZ Betegjogi Programjának munkatársa a hvg.hu-nak azt mondta, orvosok lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadhatják az abortusz elvégzését, de maga az intézmény ezt nem teheti meg

Ahogy azt az NLCafén megírtuk, közel kilencmilliárd forint támogatásért cserébe a Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház nem végez többé abortuszt.

Miután itt új osztályokról van szó, nem keletkezik ellátatlan terület. Ha azonban az lesz az irány, hogy az az intézmény kap fejlesztési pénzt, amelyikben nem végeznek abortuszt, létrejöhetnek olyan területek, ahol megszűnik ez a típusú ellátás. Ez viszont az önrendelkezési és az egészséghez való jogot is korlátozhatja – mondta a hvg.hu-nak Zeller Judit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top