Baba

Így segítenek a pici, horgolt polipok a koraszülött babáknak

Egészen elképesztő jelenség, hogy azok a koraszülött babák, akik kis horgolt polipokat ölelgethetnek, nagyobb biztonságban érzik magukat, és gyorsabban fejlődnek, mint polip nélküli társaik.

Az ötlet Dániából ered, ott fedezték fel a kutatók azt az összefüggést, hogy ha az inkubátorban a koraszülött babák magukhoz ölelhették a horgolt polipokat, akkor egyenletesebben vert a szívük, könnyebben lélegeztek, és a vérükben is emelkedett az oxigénszint. Ráadásul a polipot ölelgető babák közül kevesebbnek volt szüksége intubálásra is.

Így segítenek a pici horgolt polipok a koraszülött babáknak

Íme a válasz, hogy miért:

A polip karjai úgy tűnik, a köldökzsinórra emlékeztetik a babákat, a horgolt figura puhasága pedig a méhen belüli tapintást idézi fel bennük. Angliában a Poole Hospital kipróbálta a koraszülött babákon ezt a felfedezést, és minden családnak adnak ajándékba egy ilyen polipot, mellé pedig egy használati útmutatót, hogy biztonságosan használják az állatkákat.

A kórház koraszülött részlegének főnővére így nyilatkozott az ötletről: “Amikor olvastuk, hogy milyen pozitív hatással van a polip a pici babák fejlődésére, lenyűgözött minket az eredmény, és úgy döntöttünk, hogy bevezetjük a saját koraszülött babáinknál is. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dolog mennyire megnyugtatja a babákat és segít nekik, hogy jobban érezzék magukat.”

Ha szeretnél a magyar koraszülött babáknak horgolt polippal segíteni, vedd fel a kapcsolatot a KORE Egyesülettel ide kattintva, ők eljuttatják a polipokat a megfelelő helyekre.

Így segítenek a pici horgolt polipok a koraszülött babáknak 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top