Baba

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Milyen színű legyen, milyen árnyalat? Világos vagy sötét? Túl sok stimuláció vagy túl kevés?

A színek hatnak ránk, ez nem kétséges, a marketingesek is előszeretettel használják a reklámokban, hogy megvegyük, amit el akarnak adni. Nem véletlen például, hogy a gyorséttermekben sok sárgát és pirosat használnak, mivel ezek a színek az éhségérzetünket növelik. Ugyanezeket a tapasztalatokat használhatjuk a baba szobájának színválasztásakor is.

Piros: szenvedély, izgatottság, érzelmek

A piros bátor szín, ami magára vonja a figyelmet. Lehet helye egy babaszobában, de nem javasolják teljes falfelületre, mivel ez a szín nagy adagban túlságosan is ébren tarthatja a babát.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Narancssárga: meleg, biztonságot nyújtó, otthonos

A narancssárga kifejezetten kényelmes szín. Barátságos környezetet teremt, ahol örömmel tartózkodik mindenki, csevegésre késztet, egy narancssárga szobában senki sem tud tartózkodó maradni. A sötétebb árnyalatok a komfortérzetet erősítik, a világosabbak pedig modernné teszik a szobát.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Sárga: életteli, energikus, vidám

A napsütést idézi meg a szobában, vidámságot kölcsönöz a belső tereknek. Ám a túl sok sárga nyugtalanná teheti a babádat, ezért óvatosan bánj vele. A halványsárga segíti a koncentrációt és az önbizalmat.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Zöld: nyugtató, frissítő, gondoskodó

A zöld a legjobb szín egy tanulókörnyezetben, megnyugtatja a gondolatainkat, segít a fókuszálásban. Emellett pedig a természet nyugalmát költözteti a szobába, nem foghatunk mellé vele, ha ezt a színt választjuk a babaszobának.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Kék: gyógyító, finom

A kék nyugalmat sugároz, de óvatosan kell bánni az árnyalatokkal, mert például a szürkéskék vezethet szomorú hangulathoz. A kék hatékonyabbá tesz, de nem jó, ha étel körül használjuk. Ha olyan gyerekünk van, aki válogatós, kerüljük a kék étkészleteket. Nagy felületen babaszobában inkább a világoskék árnyalatait használjuk. A kék emellett hűvös szín is, ami jót tesz azoknak a babáknak, akik könnyen belázasodnak.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Lila: méltóságteljes, misztikus, luxust sugall

A lila nemes szín, szinte királyi külsőt kölcsönöz a szobának. A pasztell-lilák, mint a levendula és az orgona erőteljes nyugtató hatással bírnak, ezért jó választás lehet kislányok szobájába.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Fehér: tisztaság, ártatlanság

A fehér angyali és kedves szín, de közben titokzatosságot is sugallhat. A teljes mértékben fehér szobától ezért tartózkodjunk, törjük meg színekkel, hogy a nyitottságot és az érzelmeket is beengedjük a szobába. És persze ne feledjük: a fehér könnyen koszolódik, főleg maszatos gyerekkezek közelében.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Rózsaszín: romantikus, szeretettel teli, nőies

Nem véletlen, hogy a kislányok szeretik a rózsaszínt, ez az univerzális lányos szín. Nyugtató hatása jól beválik azoknál a gyerekeknél, akik hajlamosak apróságokon hisztizni. A rózsaszín árnyalataival nyugodtan elengedhetjük magunkat, az egyetlen túlzott hatása az lehet, hogy királylány válik a gyermekünkből.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Szürke: intuitív, emocionális, befelé forduló

A szürke arra inspirál, hogy magadba nézz, kicsit úgy, mint egy esős nap után tennéd. Az előnye ennek a színnek, hogy fejleszti az érzelmi és gondolati világot, de teljes szobát kifesteni vele nem biztos, hogy szerencsés, mert még a végén szomorúságot okoz. Ha szürkét választunk, mindenképp törjük meg meleg színű dekorációval.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Barna: két lábbal a földön járó

A föld színe, ami remek választás – mint minden természetes szín – egy babaszobába. A csokibarnát és a bézst ajánlják leginkább, hogy véletlenül se trafáljunk mellé az árnyalatokkal.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Fekete: erőteljes, megbízható

A fekete szintén az a szín, amit mérsékelten használjunk. Erős és sötét, úgyhogy olyan szobában használjuk inkább, aminek nagy ablakai vannak és sok természetes fényt kap. Kiegészítő színként ajánlják, nem teljes falakra.

Hogyan hat a babaszoba színe a babádra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top