Baba

Bocsánatkérés a kutyámhoz a babám születése után

Amikor a második gyermek megszületik, sok szó esik arról, hogy az első gyerek kevesebb figyelmet kap, és hogy ettől rosszul érzi magát. Billy Kilgore családjában az első gyerek egy ötéves, pihe-puha szőrű shetlandi juhászkutya, akivel tényleg úgy bántak, mintha a csemetéjük lett volna. Hozzá írt a gazdi nyílt levelet az embergyerek megszületése után.

A mi kis elkényeztetett kutyánknak úri dolga volt nálunk egészen addig, míg meg nem született a gyermekünk: az ágyunkban aludt, a legjobb falatokat kapta, játszódélutánokra jártunk vele és egy nagy végtelen hasvakarás volt az élete. Aztán egy négykilós fiúcska lépett az életünkbe, és minden megváltozott. A kutya leesett a trónról, már nem ő a világ közepe. Bűntudatom van, amiért nem jut annyi figyelem neki, csak azt tudom tenni, hogy bocsánatot kérek tőle a radikális változásokért.

1. Először is, bocsánat. Tudom, hogy nem voltál erre felkészülve, valószínűleg azt hitted, mindig te leszel számunkra az első és egyetlen. Egy család életében ez természetes folyamat. Mindig te maradsz az első gyerekünk, még akkor is, ha most már nem tudjuk megvenni neked azokat a méregdrága jutalomfalatokat. Remélem, megérted.

2. Tudom, hogy az elmúlt két és fél évben elhanyagolva érezted magad. A labdadobálások és nagy séták száma erősen lecsökkent. Kevesebb játékod van. És nagyon szégyenlem azt is, amikor kint felejtettünk a kertben 12 órára, amitől felfáztál. Borzalmasan érzem magam miatta. Épp akkor volt a testvéred egy hónapos, és annyira keveset aludtunk, hogy azt sem tudtuk, milyen nap van. Tudom, hogy kevés vigasz, ne haragudj.

Bocsánatkérés a kutyámhoz a babám születése után

3. Értékelem, hogy olyan békésen tűröd a testvéred piszkálódásait. Tudom, hogy egy szent türelmére van szükséged, és bebizonyítottad, hogy milyen alkalmazkodó kutya vagy. Egyszer sem mordultál fel, pedig húzza a szőrödet, ki akarja nyomni a szemedet és ráncigálja a farkadat. Úgy tűnik, érted, hogy ez a kis agresszor milyen fontos nekünk, ezért elfogadod úgy, ahogy van. Csodállak ezért.

4. Köszönöm azokat a cuki képeket, amiket készíthettem rólad és a babánkról. Az együttműködésed felbecsülhetetlen. Legközelebb, ha megyek bevásárolni, és eszembe jut, hozok neked érte a kedvenc csontodból. De valószínűleg el fogom felejteni, hiszen alig bírom észben tartani azt is, hogy ki kell vinnem a kakis pelenkákat a kukába.

5. A legfontosabb, hogy köszönöm, amiért ilyen nagy lelkesedéssel fogadtad a gyermekemet a családunkban. Hálából csak annyit tudok megígérni, hogy életed végéig lesz meleg fekhelyed, elég ételed és rengeteg simogatás az otthonunkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top