Baba

Olcsóbbak lehetnek a bébiételek és a pelenkák is

Már vizsgálják annak lehetőségét, hogyan valósítható meg, hogy a kismamák olcsóbban vásárolhassák meg a nélkülözhetetlen bébiételeket és pelenkákat. A családokat segítő programban több termék áfájának csökkentéséről dönthetnek.

A családokat segítő javaslatok között szerepel a bébiételek és a pelenkák áfájának csökkentése is, amelyet követően a kismamák olcsóbban vásárolhatják meg a legfontosabb csecsemőgondozási termékeket. A részletekről egyelőre nem tudni, annyi viszont szinte biztosra vehető, hogy a kérdésről legkésőbb tavasszal dönthet az Országgyűlés.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról is, a következő években közel százmilliárd forintot költenek az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítésére.

A szociális, oktatási, kulturális és egészségügyi ágazatban tovább folytatják a munkabérek rendezését, ezzel jövőre közel 400 ezer alkalmazott fizetése emelkedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top