Baba

Úgy esett teherbe az ausztrál nő, hogy már terhes volt

Még az orvosokat is meglepte az a brisbane-i kismama, akinek két gyermeke 10 nap eltéréssel fogant.

“Az egészben talán a legfurcsább az, hogy a férjemmel a lányok fogantatásának időpontjában csak egyetlen egyszer voltunk együtt” – mondta a Today Tonightnak Kate Hill, majd hozzátette, férjével, Peterrel már régóta vágytak a gyermekáldásra. “Az orvosok figyelmeztettek, hogy a policisztás ovárium szindrómám miatt nem lesz egyszerű dolgunk, ha teherbe szeretnék esni, épp ezért hormoninjekciókat kaptam.”

 Kate azt mondja, mindketten nagyon megdöbbentek, mikor kiderült, hogy nem egy, hanem egyszerre két babával terhes, akik ráadásul különböző időpontokban fogantak. “Egész addig, míg a lányok meg nem születtek, nem is tudatosult bennünk, hogy mennyire különlegesek ők” – vallja be a büszke anyuka, aki elárulta azt is, hogy orvosa szerint a világon csak 10-11 olyan esetről tudnak, mint az övék.

Úgy esett teherbe az ausztrál nő, hogy már terhes volt

“Bár Charlotte-ra és Oliviára ikrekként gondolunk, ők valójában a szuperfötációnak nevezett jelenségnek köszönhetően fogantak” – mondta az esettel kapcsolatban Michael Permezel nőgyógyász professzor. A szakember hozzátette, ebben a meglehetősen ritka esetben a hímivarsejt nagyjából 10 napot élt túl a női testben, míg nem találkozott a második érett petesejttel.

Úgy esett teherbe az ausztrál nő, hogy már terhes volt

Olvass még többet a teherbeesésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top