Baba

4 tipp, hogy te lehess az éjszakai pelenkanindzsa

Miután megszületik a gyereked, az első egy hónapban naponta úgy 14-18 órát alszik majd, miközben naponta úgy 8-12 pelenkát kell lecserélned rajta. Ha egy kicsit matekozunk ezzel a két adattal, hamar kiderül: bizony, éjjel is pelenkázni kell egy újszülöttet.

És akkor íme a kihívás: pelenkázz át úgy az éjszaka közepén úgy egy alvó babát, hogy lehetőleg ne ébreszd fel. Mert ha mégis, akkor számíthatsz arra, hogy az nem nagyon fog neki tetszeni, és ha nem tetszik neki, akkor mit csinál? Naná, hogy üvölt. Az egész család és a szomszédság örömére, az éjszaka kellős közepén.

Hoztunk hát négy tippet, hogyan fejlesztheted magad igazi, hamisítatlan éjszakai pelenka-nindzsává, vagyis olyasvalakivé, aki úgy teszi tisztába a babát, hogy az meg se rezzen.

1. Használj olyan hálózsákot, amin a cipzár alulról felfelé is nyitható! Így nem kell majd teljesen lecsupaszítanod a babát, aki talán nem is érzékenyebb másra, mint a levegő és a bőre találkozására. Egy ilyen hálózsáknak csak az alját kell kinyitnod, hogy az érintett területet elérd.

4 tipp, hogy te lehess az éjszakai pelenka-nindzsa

 

2. Alul kibontható rugdalózóban aludjon a baba. Bizony, ha már a hálózsák alul nyílik, akkor úgy logikus, ha a rugdalózó is képes erre. Ha extra érzékeny a gyerek, lehet, hogy még ennyi pucérság is elég ahhoz, hogy mocorogni kezdjen, de kisebb rá az esély, mintha az egész ruházatból ki kéne hámoznod.

3. A lámpába csavarj egy színes villanykörtét. Ahhoz extra képességekkel rendelkező pelenkanindzsának kell lenned, hogy sötétben, a szemed helyett pusztán egyéb érzékszerveidre támaszkodva is képes legyél pelenkát cserélni. Egy átlagos kislámpa viszont túl erős fényt adhat, így felébresztheti a dedet. A színes villanykörte szűrt fénye tökéletes választás: annyira világos lesz, hogy láss, de annyira nem, hogy kiűzze az álmot a baba szeméből.

4. Szerezz be mobil pelenkázó alátétet. Sajnos előfordul, hogy az éjszakai pelustartalom is túlcsordul mindenen, így ha a kiságyban cserélnél pelust, a végén majd gondod lehet a lepedőre is. Márpedig szinte tuti, hogy nem vágysz egy éjszakai ágyneműáthúzásra. Praktikus, ha a kiságyba be van készítve egy pelenkázó alátét, így egy mozdulattal ráhúzhatod a lepedőre, be a gyerek alá, és ha a popó már tiszta, akkor egy másodperc alatt ismét a tiszta lepedőn alhat tovább a baba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top