Baba

8 dolog, amit bárcsak tudtam volna friss anyaként

Friss anyának lenni az első gyerekkel nehéz helyzet, amiben az ember lánya csak kapkodja a fejét, és igyekszik talpon maradni. Ha újrakezdhetném a mai, háromgyerekes tapasztalataimmal, akkor ezt a nyolc dolgot mondanám el magamnak az első gyerekem születése előtt.

1. Idővel könnyebb lesz. De tényleg. Nem leszel mindig ilyen zombianya üzemmódban, pár hónap alatt elmúlik a legnehezebb rész, megnő az önbizalmad, és egyre olajozottabban működik az élet.

2. Lesz olyan, amikor újra önmagad leszel. Eltart egy kis ideig, de eljön az az idő is, amikor újra el tudsz olvasni egy könyvet, fel tudsz venni szép ruhákat, és az anyaság mellett megint felnőttnek érezheted magad. Visszatér az egyensúly, csak legyél türelemmel.

3. A babák szédületes tempóban tanulnak. Úgy tűnik most, hogy soha nem csatlakozik majd le rólad, de hidd el, egy szempillantás alatt megtanulja majd, hogyan aludjon, egyen, bilizzen… Mindent elsajátít, amikor itt lesz az ideje anélkül, hogy erőlködnöd kellene vele.

8 dolog, amit bárcsak tudtam volna friss anyaként

4. Majdnem mindent megbocsátanak neked. Azt a csúnya pelenkakiütést, amivel hirtelen nem tudtál mit kezdeni. Meg amikor beütötted véletlenül a fejét, ahogy próbáltad berakni az autósülésbe. Azt is, hogy nem sikerült sokáig szoptatnod. Minden alkalommal, amikor úgy érzed, csődöt mondtál anyaként, ők megbocsátanak neked.

5. Megtapasztalod az igazi örömet. Leginkább a teljesen jelentéktelennek tűnő helyzetekben önthet el a boldogság, mint például amikor nézed a kis kétévesedet álmában. Vagy ahogy sétál az utcán. Nem a nagy eseményekben rejlik az örömöd, hanem a hétköznapokban.

6. A sírás sosem ér véget. Először a hormonok miatt sírsz szülés után. Aztán amikor először bölcsibe megy. Majd minden egyes anyák napján törsz ki könnyekben. A sírás a társaddá válik nagyjából örökre.

7. Van fény az alagút végén. Minden nehézség elmúlik egyszer, akármennyire is úgy érzed, ÖRÖKKÉ sírni fog a hasfájás miatt, vagy SOHA nem bújik minden foga. Tartsd szem előtt, hogy ez is elmúlik, és koncentrálj a szép pillanatokra, hogy le ne maradj róluk.

8. Az ösztöneid mindig jót tanácsolnak. Hallgass a belső hangodra, az anyai ösztöneidre és kövesd, amit jónak érzel. A megérzéseid nem hagynak cserben.

Olvass többet az anyaságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top