Baba

7 mondat, amit ne mondj egy dundi baba szüleinek

Valószínűleg téged is a legjobb szándék vezet általában, amikor egy babáról beszélsz, de vannak olyan mondatok, amiket a nagy babák szülei utálnak hallani. Mert nekik a saját kis dundi gyönyörűségük a legtökéletesebb baba úgy, ahogy van. Ezt a 7 megjegyzést ezért inkább tartsd magadban, ha nagyra nőtt babával találkozol.

1. “Te jó ég, majdnem akkora, mint a nővére!”

Ha a nagy baba épp egy hugi vagy öcsi, akkor sokszor megkapja ezt a mondatot. Lehet, hogy még igaz is, és az anyukája, apukája nem bántódik meg rajta, de ha a nagy testvére előtt mondod, akkor neki komoly szívfájdalmat okozhatsz. Hiszen ő saját magát óriásnak és erősnek érzi, te pedig lekicsinyled egy baba szintjére egy mondatoddal.

2. “Normális, hogy ilyen nagy?”

Van olyan, hogy normális? Persze az orvostudomány belőtte valahová az átlagos méreteket, de ez nem jelenti azt, hogy az ettől eltérő gyerekek ne lennének normálisnak mondhatók. Hagyd a gyerekorvosra, hogy eldöntse arról a gyerekről, hogy egészséges mértékben dundi vagy sem.

3. “Nem szakad le a hátad?”

De, valószínűleg leszakad a háta, amikor a 12 kilós gyerekét kell körbecipelnie naphosszat, épp ezért nem szeretné, hogy mások is emlékeztessék rá, mennyire beállt már a dereka tőle.

7 mondat, amit ne mondj egy dundi baba szüleinek

4. “Melyikőtök volt ilyen nagy baba?”

Az átlagnál nagyobb gyerekek szüleinek ez bizony ítélkezően hangzik. Kicsit olyan, mintha őket hibáztatnád, amiért ilyen nagyra nőtt a gyerekük, pedig általában ez nem rajtuk múlik.

5. “Végül úgyis le fog fogyni.”

Azt sugallod ezzel, hogy valami baj van a gyerekkel, nincs az rendjén, hogy olyan duci, és a dolgok helyes menete az, ha mindenki szépen levékonyodik. A nagy babák szülei minden egyes hurkát imádnak a saját gyerekükön, nem látják őt hibás “árunak”. Nem arra koncentrálnak, hogy hogyan fogyasszák le a gyereküket, hanem arra, hogyan szeressék minél jobban.

6. “Szalonnát szokott reggelizni?”

Nyilván viccnek szánod, de elég bántó lehet a szülők számára ezt hallani. Azt is levehetik belőle, hogy azt gondolod, valamit rosszul csinálnak, helytelenül táplálják a gyermeküket, azért lett olyan dundi. Semmi szükségük arra, hogy felkeltsd bennük a bűntudatot.

7. “Hatalmas!”

Igen, lehet, hogy hatalmas – amennyire egy 80 centis gyerek hatalmas lehet –, de tartsd szem előtt, hogy a szülőknek mindig a saját gyerekük a legtökéletesebb kis teremtmény a világon.

Olvass többet a duci gyerekekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top