nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
A gügyögés igenis jót tesz a babáknak

A gügyögés igenis jót tesz a babáknak

A legtöbb embernek van egy speciális, a normálisnál magasabb, elnyújtottabb, nyávogósabb hangja, amit kizárólag a tündéri kisbabáknak – esetleg kiskutyáknak – tartogat, és bár ezt sokszor elég cikinek találjuk, valójában nagyon jót tehet a babák fejlődésének.
NLCafé
f Ajánlom

Az olvadozó, sipákoló, fülsértő gügyögésről mindenkinek megvan a véleménye, mégis szinte mindenki csinálja. Persze vannak, akik a “babához is értelmes felnőttként kell beszélni” iskolát követik, de hát a baba nem felnőtt, mi meg ehhez mérten nem beszélünk értelmesen, hanem inkább eltúlzott mimikával gügyögünk az arcukba. Hogy ez ciki-e, az tulajdonképpen teljesen mindegy (és ha az?), mert sokkal fontosabb, hogy állítólag nagyon is jót tehet a kisbabák fejlődésének.

A gügyögés igenis jót tesz a babáknak

Egy friss kutatás szerint azzal a módszerrel, ahogy a babákhoz beszélünk, sokkal jobban hangsúlyozzuk az adott nyelv sajátosságait, jobban tagoljuk a szótagokat, ez pedig nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a baba minél előbb elsajátítsa a beszéd képességét.

Szóval nem érdemes azzal foglalkozni, mennyire csinálunk magunkból hülyét, miközben ragacsosra nyújtjuk a ciiiiii-caaaa szót, lényeg, hogy ezzel segítjük a kisbaba beszédkészségének kialakulását.

PureWow

Megosztás Facebookon