Baba

Ez a meglepő előnye van az ujjszopásnak

Az elmúlt években a korábban ártatlannak vélt cumizásra és ujjszopásra az orális fixáció és az eldeformálódott fogsor démonai telepedtek – pedig úgy tűnik, az ujjszopásnak van egy meglepő előnye is!

A korábban ártatlannak, sőt kimondottan cukinak ítélt ujjszopásról az elmúlt években sok szakember kiemelte, hogy több szempontból is káros szokás lehet: egyrészt fixációvá válása különböző frusztrációk vészjelzője lehet, de a fogazat kialakulása szempontjából is okozhat károkat.

Ez a meglepő előnye van az ujjszopásnak

Ettől függetlenül bizonyos mértékben – és korban – az ujjszopás egészen természetes dolog. Sőt, egy új kutatás szerint még hasznos is lehet! A friss tanulmány szerint ez a szokás hozzájárulhat, hogy a gyerek később kevésbé legyen hajlamos a különböző allergiákra. Mivel kezével így több baktériumot visz be a szájába, megerősödik az immunrendszere, és később toleránsabb lesz az olyan allergénekkel szemben, mint az állatszőr vagy a por.

Szóval a koszos ujj miatt nem kell aggódni – persze ha a gyerek túl sokáig megőrizné ezt a szokást, mindenképpen érdemes cselekedni.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top