Baba

Egy apa levele a kislányának a jövendőbeli férjéről

Szívet melengető látni, amikor egy apa azt szeretné megtanítani a lányának, hogy mindenekelőtt a saját boldogságával törődjön majd felnőtt korában. Olyan jó lenne, ha minél több ilyen apa szaladgálna a világban, akik hasonló üzenettel engedik a lányaikat a nagybetűs Életbe.

Drága virágszálam,

Nemrég az anyukáddal rátaláltunk a Google egyik listájára, amin a legnépszerűbb internetes keresések szerepeltek. A legelső ez volt: Hogyan tartsam fenn a pasi érdeklődését? Ijesztő volt számomra apaként ez a kérdés. Rákerestem én is, és megszámlálhatatlanul sok cikk ugrott elém arról, hogy a nők hogyan maradjanak szexik, mikor vigyenek a pasiknak sört vagy szendvicset, és hogyan éreztessék vele azt, hogy okos, felettük áll, irányító szerepben van.

Iszonyatosan mérges lettem. Kicsikém, soha nem volt és soha nem is lesz az a te dolgod, hogy “fenntartsd egy pasi érdeklődését”.

Egy apa levele a kislányának a jövendőbeli férjéről

Gyönyörűségem, a te feladatod, hogy ismerd meg magad, a lelked, hogy juss el a magabiztosság olyan szintjére, ahol már nem ráz meg egy elutasítás, ahol pontosan tudod, mennyit érsz, és hogy nem kell teperned senki szeretetéért. (Ha észben tartod mellé azt is, hogy mindenki más is értékes ember, akkor már biztos nyertes helyzetben leszel.) Ha bízol a saját értékeidben, akkor vonzó leszel, a szó minden lényeges értelmében: olyan férfit fogsz magadhoz vonzani, aki képes rád figyelni, és aki veled akarja leélni az életét úgy, hogy elhalmoz a szeretetével. Olyan férfit, akinek nem kell fenntartani az érdeklődését, mert eleve érdekesnek tart.

  • Nem izgat, ha az asztalra könyököl vacsora közben, amíg észreveszi, hogyan ráncolódik az orrod, amikor nevetsz. És nem tudja levenni a szemét róla.
  • Nem érdekel, ha nem tud golfozni apáddal, amíg képes a gyerekeitekkel játszani és mulattatni téged.
  • Kicsit sem foglalkozom azzal, kire szavaz, amíg mindennap felkel, és azt választja, hogy megtisztelő neki, hogy veled élhet és hogy a szívedbe zártad.

Végül, kicsikém, ha belebotlasz egy ilyen emberbe, és ő meg én végtelenül különbözünk is egymástól, egy biztos: az irántad érzett szeretetünkben megegyezünk majd.

A te határozottan érdeklődő apukád.

Olvass többet az apa-lánya kapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top