Baba

Buszmegállóban szülte meg kislányát, egy utas volt a bába

Komplikáció nélkül született meg egy Pest megyei település buszmegállójában egy kislány, akinek szülei nem értek be időben a kórházba. A szülés levezetésében egy buszra várakozó utas is segített.

Filmbe illő jelenet játszódott le hétfő délután egy Pest megyei településen. Vajúdó feleségét vitte kórházba egy férfi, amikor az asszonynál beindult a szülés, és félre kellett állniuk egy buszmegállóban. Hiába hívták a mentőket, a mentők fővárosi központi vonalai mind foglaltak voltak, ezért a hívás automatikusan egy másik, szabad munkaállomásra futott be. A szolnoki mentésirányító a cím rögzítése után egyből megkezdte telefonon a segítségnyújtást, míg a budapestiek elindították a legközelebbi rohamkocsit a helyszínre.

“A baba az autó ülésén az apuka és egy buszra váró fiatalember segítségével, és az ugyancsak a kocsiban tartózkodó kétéves kisfiú nagy örömére percek alatt megszületett, a szolnoki mentésirányító bajtársnőnk pedig folyamatos telefon-összeköttetéssel vezényelte az újszülött ellátását, és nyugtatta, biztatta az apát a mentőautó megérkezéséig.”

Az újszülött kislányt és anyukáját az időközben kiérkező mentők kórházba vitték, mindketten jól vannak – derül ki az Országos Mentőszolgálat keddi tájékoztatásából.

Olvass még a szülésről és a születésről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top