Baba

Kiáll a koraszülöttekért a NaturAqua

Felkarolja és támogatja a magyar koraszülött csecsemők ügyét a NaturAqua. A kampányban a Koraszülöttekért Országos Egyesület (Kore) lesz a partnere a brandnek.

Magyarországon az uniós átlaghoz képest igen magas a koraszülések száma, mintegy 8000 baba jön világra a 37. hét előtt, ami az újszülöttek mintegy 8-9 százalékát jelenti. A koraszülés váratlanul következik be, és hetekre a kórházhoz láncolja a kismamát és a babát is.

Baba horgolt polippal
Koraszülött baba horgolt polippal

Ezen a kényszerű helyzeten szeretne könnyíteni a NaturAqua úgy, hogy otthonossá teszi a koraszülött-intenzív osztályokat és az inkubátorokat. Ebben az évben a cég a Kore együttműködésével három koraszülött-intenzív osztály családbarát átalakítását támogatja, illetve anyagi segítséget nyújt az önálló, de a programoz kapcsolódó kezdeményezésekhez.

Horgolt polip
Horgolt polip

Ilyen kezdeményezés például a horgolás. Az önkéntesek színes polipokat horgolnak, melyek tapintása az újszülötteket a köldökzsinórra emlékezteti és megnyugtatja őket. A színes kis polip a zsinórokkal és kábelekkel teli inkubátori környezetbe kis vidámságot lop.

Önkéntesek polipokat horgolnak
Önkéntesek polipokat horgolnak

A polipokon túl a Kore – melynek tagjai gyakorló koraszülött gyermekes szülők – szeretné minden koraszülött osztályra eljuttatni PICi füzet, nagy segítség című kiadványát, amely a szüléstől, a kórházi tartózkodáson át a hazatérésig és a kontrollvizsgálatokig információval, tanácsokkal látja el a koraszülött babák szüleit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top