Baba

“Itt sosem vagy egyedül” – Egy 11 gyerekes család élete

Hogy lesz valakinek 11 gyereke? Hiszen már két gyereknél elveszve érezzük magunkat, elúszunk a tennivalókkal, és azt sem tudjuk, hova kapjunk. Ez az észak-kaliforniai házaspár azonban állja a sarat, 11 gyereket vállaltak, és egy cseppet sem fáradtak el benne.

Jeanine és Pat összesen 11 gyereket nevelnek, ebből 8 saját, 3 pedig Pat előző házasságából érkezett csemetéje. A gyerekek életkora 8-tól 30 évig terjed. Az anyuka elmesélte a Babble magazinnak, hogy kis családban nőtt fel, és mindig úgy gondolta, hogy karriert épít majd felnőttként, de aztán 22 évesen meglátta az elsőszülött kislánya arcát, és tudta, hogy neki a gyereknevelés a sorsa. Onnantól kezdve nem nagyon volt megállás. Pat, a férj három gyermeket hozott a házasságba, de nem volt ellenére, hogy sok gyerekük legyen, egészen addig, míg Jeanine bejelentette, hogy szeretne egy hetedik babát is.

Hat gyerek elég volt Patnek. De én akartam még egyet. Az édesanyám akkor halt meg, és szükségem volt egy kisbabára, akit ölelgethetek és kényeztethetek. Meg is született végül hetedikként Allison Joy, aki pontosan olyan örömöt hozott az életünkbe, amit a neve is sugall.

Jeanine és Pat
Jeanine és Pat

Négy évvel később Jeanine is meglepődött, amikor kiderült, hogy véletlenül teherbe esett a nyolcadik gyermekükkel. Elmondása szerint akkor már Pat nagyon nem akart több babát, és ő maga is teljesen pánikba esett tőle. Nehéz terhessége volt, szülés után végül el is köttette magát, de egy pillanatig sem bánja, hogy ennyi gyermekük született. Így most 13 fő van a családban a szülőkkel együtt, aminek vannak előnyei és hátulütői is. A magazin kikérdezte a családtagokat, hogy mi a legjobb és legrosszabb abban, hogy ilyen nagy családban élnek.

A legjobbak:

“Mindig van körülöttem valaki, akivel játszhatok. Enélkül szerintem magányos lennék.” – Evan, 8

“Gyorsabban felnősz, ha ilyen sok idősebb testvéred van.” – Ally, 13

“Itt sosem vagy egyedül.” – Cassidy, 15

“Az egyik nap még verekszünk, másnap meg a legjobb barátok vagyunk.” – Justin, 16

“Megtanulod elfogadni és szeretni a legkülönfélébb személyiségű embereket.” – Rachel, 20

“Ha megunod a ruháidat, mindig van kitől csórni egy újat.” – Olivia, 23

“Az idősebb testvérnek lenni annyit jelent, hogy mindenkinek a kedvence vagy.” – Jinnae, 28

“Az egész. Nézni, ahogy megtanulnak egymással élni, gyönyörű élmény. Az egyik percben még halálra idegesítik egymást, a másikban pedig örök barátok.” – Jeanine, 50

“Az biztos, hogy nincsenek unalmas pillanataink.” – Pat, 59

“Itt sosem vagy egyedül

A legrosszabbak:

“Sokszor olyat kell csinálni, amihez semmi kedvem.” – Evan, 8

“Amikor csak egy fürdőszobát tudunk használni, mert valaki (khm, Justin) sokáig trónol a másikban, és utána nem lehet bemenni a szag miatt.” – Ally, 13

“Sosem vagy egyedül.” – Cassidy, 15

“Az állandó alapzaj, ami az egész házban hallatszik.” – Justin, 16

“Az elég nagy őrület, hogy ennyi különböző ember van egy fedél alá zárva.” – Rachel, 20

“Mindig egy kicsit mellőzve érzed magad, mert a kicsikre kell figyelni.” – Olivia, 23

“Sok minden megváltozott az évek folyamán. Régebben rohangáltam az iskolába, dokikhoz, edzésekre, szakkörökre… Most a legrosszabb az, amikor várom őket haza éjjel, és igyekszem orvosolni a szerelmi bánatukat.” – Jeanine, 50

“Nincs legrosszabb benne.” – Pat, 59

Olvass többet a gyereknevelésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top