Baba

Zenével fejlesztik a koraszülött babákat a Semmelweis Egyetem Gyerekklinikáján

A Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekklinikán, Magyarországon ritkaságszámba menő módon, énekléssel segítik a pici babák fejlődését.

A Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekklinikáján Hazay Timi kezdeményezésével zenével, énekléssel segítik a babák fejlődését. A lány és csapata mindennap együtt énekel az anyukákkal az intenzív osztály inkubátorai mellett – írja a Blikk.

Zenével fejlesztik a koraszülött babákat a Semmelweis Egyetem Gyerekklinikáján

 

“Minden gyereken azt látjuk, hogy várják a zenélést, számítanak rá, és örülnek neki. Ezekkel az alkalmakkal segítünk az anyukáknak kapcsolatot teremteni a babáikkal. Ez nem könnyű nekik, hiszen nem erre készültek. Egy koraszülött­osztály az újonnan érkezők számára nagyon félelmetes, és persze nem csak boldog vége lehet az itteni történeteknek. Mi már megtanultuk kezelni a tragédiákat, és elfogadtuk: az itt lévő anyák fájdalmát és félelmét elmulasztani nem tudjuk, csak segíteni nekik elviselni azt” – mondta Hazay Timi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top