Baba

Tüneményes farkaskölykök születtek Aggteleken

Nagyon-nagyon cukik a hazánkban született kis farkasok. A három hónapos kölyköket az Aggteleki Nemzeti Park kamerája kapta lencsevégre. Egyszerűen tüneményesek.

A hat farkaskölyök egészségesnek, jóllakottnak tűnik, és felszabadultan játszik a felvételeken – mondta az M1 Híradójában Szabó Ádám, a nemzeti park szakértője. A három hónap körüli kölykök születését eddig csak sejteni lehetett, a mostani nappali felvételek viszont egyértelműen bizonyítják, a farkasok megtelepedtek Aggteleken.

A szülőkből és kicsinyeikből álló falkát egy tavaly született kan kölyök is követi, aki az otthagyott maradékokat fogyasztja el. A magyar farkast videózva és követve jutottak el a nemzeti park szakemberei az új alomhoz.

A farkasok óvatos állatok, így a turistaúton közlekedő kirándulók biztosan nem találkozhatnak velük. Az Aggteleki Nemzeti Park szakemberei azt kérik a kutyás kirándulóktól, mindenképpen tartsák pórázon az ebeket.

Tüneményes farkaskölykök születtek Aggteleken

(Magyar Vadászlap)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top