Baba

3 bevált házi praktika a melegkiütés kezelésére

Nyáron talán még fontosabb, hogy megfelelően óvd kisbabád érzékeny bőrét. A melegkiütést hőségben nem könnyű megelőzni, de kezelheted egyszerű és hatékony házi praktikákkal.

Nyári melegben, hőségben, természetesen a lehetőségekhez mérten, kisbabádat minél hosszabb időre hagyd pelenka nélkül. Imádni fogja a szabadságot, és hogy érzékeny bőre levegőzhet. Mindez nagyon fontos is, hiszen a bedunsztolt, kevéssé lélegző pelusban könnyen kipirosodhat a popsi. A melegkiütést megelőzni nem igazán egyszerű, ugyanakkor a rendszeres levegőztetéssel és a házi praktikák bevetésével viszonylag gyorsan sikerülhet.

Levendula és kókuszolaj a melegkiütés ellen

Másfél deciliter vegyszermentes, tiszta kókuszolajba keverj 30 csepp levendulaolajat. A keverékkel vékonyan kenegesd be naponta többször a baba érzékeny bőrét. A melegkiütés elleni krémet, tisztára mosott üvegben, hűtőszekrényben, lezárva tárold.

A kókuszolaj ápolja, a levendula nyugtatja a baba kipirosodott, érzékeny bőrét.

Nyugtató, melegkiütés elleni balzsam

2 evőkanál méhviaszhoz keverj 3 evőkanál shea vajat és 3 evőkanál extra szűz kókuszolajat. Nagyon tisztára mosott serpenyőben, nagyon lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig melegítsd, amíg egyneművé válnak az összetevők. Tisztára mosott üvegbe töltsd a folyékony balzsamot. Amikor teljesen kihűlt és krémes állagúra keményedett, bekenheted vele a baba bőrét. Használd addig, míg a pirosság le nem húzódik.

A balzsam ápolja és védi a kicsi érzékeny bőrét.

Melegkiütés elleni cseppek házilag

Egy teáskanál levendulaolajhoz keverj fél teáskanál teafaolajat és fél teáskanál kamillaolajat. A keveréket töltsd cseppentős üvegbe, jól rázd fel, és 2-3 cseppel óvatosan kezeld a melegkiütéstől kipirosodott bőrfelületet.

A csepp gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és nyugtató hatású.

Természetesen minden esetben keressétek fel a védőnőt vagy a kisbaba orvosát!

3 bevált házi praktika a melegkiütés kezelésére

Olvass még melegkiütés témájú cikket az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top