Baba

A konyhaasztalon élesztették újra a 24. hétre született babát

Hirtelen és nagyon korán jött világra a csöppség, de a mentősöknek sikerült megmenteni az életét.

Néhány napja egy, a várandóssága 24. hetében járó kismamához riasztották a mentőket, aki budapesti otthonában görcsölni kezdett. Mire a mentők a helyszínre értek, a baba már megszületett, és élettelenül feküdt sokkos állapotban lévő édesanyja lábai között.

“Gyors vizsgálat után kiderült, hogy a baba nem lélegzik, és szíve mindössze  60-nal vert, ami folyamatosan csökkent. Bajtársaink a konyhaasztalon helyet csináltak az ellátáshoz, az újszülött melegítéséhez lámpát tettek a baba fölé és oxigén adása után a köldökzsinórt elvágták. Az anyukánál shockfektetést alkalmaztak, és dr. Kocsis Tibor szolgálatvezető főorvos telefonos segítségnyújtásával megkezdték a baba szájjal történő lélegeztetését, amelynek hatására szép lassan kúszott fel az újszülött pulzusa, majd a spontán légzése is elindult, végül megmozdult, és gőgicsélt” – számolt be a bravúros életmentésről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A csöppséget ezután a Peter Cerny Koraszülött Alapítvány munkatársai vették át. A még mindig sokkos állapotban lévő anyát pedig a mentők láttál el. Végül a nőt és az újszülöttet is stabil állapotban kórházba szállították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top