Baba

8 őszinte tanács, amiről minden lányos anyának tudnia kell

Ha valaki már négy lányt felnevelt, akkor valószínűleg tényleg tudja, miről beszél, amikor a lányos anyáknak üzen. Janet Miller épp ilyen: már a legkisebbik lánya is főiskolás, úgyhogy most visszatekintett az elmúlt 19 évre, és összeírta a tapasztalatait nekünk a lányos anyaságról.

1. Te vagy a lányaid példaképe, szuperhőse

Anyaként bármit teszel, azt úgy veszik a lányaid, hogy így kell viselkedni. A példádból tanulják meg például, hogyan bánhat velük egy férfi. Az életeddel alakítod a választásaikat, nem a szavaiddal.

2. Mindig figyelnek

Igen, még a legrosszabb napjaidon is.

3. Teljesen rendben van, ha nem túl lányosak

Senki sem egyforma. Nyomasztó számukra, ha folyton azt hallgatják tőled, hogyan kellene egy lánynak viselkedni, öltözni, beszélni, nevetni… A leginkább az anyjuk támogatására és elfogadására van szükségük ahhoz, hogy önbizalommal teli felnőtt nővé váljanak, ne tagadd meg ezt tőlük csak a társadalmi elvárások miatt.

4. Neked kell meggyógyítani a szívfájdalmaikat

Onnan kezdve, hogy egy fiú fellöki őket a játszótéren, egészen a hosszú távú kapcsolatban szakításig, neked fogja elmondani a csalódásait. Mindig nyújts neki menedéket, örülj neki, hogy hozzád fordul vigaszért.

8 őszinte tanács, amiről minden lányos anyának tudnia kell

5. Néha utálnak

Lehet, hogy csak azért, mert nem engedted, hogy túl rövid szoknyát vegyenek fel, vagy hogy találkozgassanak azzal a vad motoros fiúval, esetleg egész más miatt, de lesz egy pont, amikor mérgesek lesznek rád és utálnak majd. Elmondják – jó nagy hangerővel –, hogy te vagy a világ legrosszabb anyukája, aki megkeseríti az életüket. Nem baj, jól van ez így, végül rájönnek, mennyire szeretnek.

6. Mindig rád támaszkodnak

Felnőtt nőként, házas asszonyként is téged fognak hívogatni, hogy a nagyi hogy főzte azt a bizonyos tésztát gyerekkorukban. Régen az ilyen hívások idegesítettek, de aztán rájöttem, hogy a kapcsolatunk csak szorosabbá válik ezzel.

8 őszinte tanács, amiről minden lányos anyának tudnia kell

7. Lesz idő, amikor hiányozni fognak a drámák

Sokszor kérdezték mások tőlem, amikor a lányaim kicsik voltak, hogy mégis hogy bírom azt a rengeteg drámát és hisztit, ami velük jár. Sehogy sem bírtam, megőrültem tőlük. Most, hogy felnőttek, mindent megadnék, ha újra az a káosz lenne körülöttem, amit régen műveltek.

8. Mindig te leszel az első legjobb barátnőjük

Mindegy, merre viszi őket az élet, te leszel az, aki először volt a legjobb barátnőjük. Emlékeznek az első körömlakkozásra, az első sminkre vagy az első randira készülődésre, amiben te voltál a társuk. Ezt már semmi sem változtathatja meg. 

Olvass többet az anya-lánya viszonyról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top