Baba

Így lehet apa még jobban részese a terhességnek

Sokszor a férfiak úgy érzik, ki vannak hagyva a buliból, nem tudnak becsatlakozni igazán a terhességbe, és maximum asszisztensként hordják a fagyit a kismamának a kilenc hónap alatt.

Pedig a férjed ugyanolyan főszereplő, csak kicsit kevesebb szerep jut neki, de ettől még megpróbálhatod jobban bevonni a terhességbe. Szerencsére a legtöbb apuka kifejezetten vágyik rá, hogy már terhesség alatt kötődni kezdjen a babához, úgyhogy érdemes Joyce Gottlesfeld szülész-nőgyógyász tanácsaira hallgatni és kapcsolatot építeni a magzat és apa között.

Készüljetek közösen

Olvassátok el ugyanazokat a babagondozásról szóló cikkeket, könyveket és beszélgessetek róluk, hogy mit szeretnétek megvalósítani és mit tartotok feleslegesnek. Írjatok listát közösen, hogy milyen kérdések merülnek fel a szüléssel kapcsolatban, és tegyétek fel együtt az orvosnak mindet.

Kísérjen el mindenhova

Minden, ami a terhességgel kapcsolatos, az közös ügy. Menjen el a férjed veled minden ultrahangra, védőnőhöz, vizsgálatokra, együtt vegyetek részt szülésfelkészítőn és keressetek olyan babákról, szülésről szóló előadásokat, amik mindkettőtöket érdekelnek.

Így lehet apa még jobban részese a terhességnek

Osszátok fel a feladatokat

Főleg igaz ez a különböző babaholmik beszerzésére. Legyen a férj feladata az, hogy kiválassza a kiságyat vagy gyűjtsön babakocsira ötleteket, amiket aztán átbeszélhettek. A férfiak egészen más szempontokat vesznek figyelembe, érdemes ilyenkor rájuk hallgatni, és ettől úgy érzik, hogy nélkülözhetetlenek a babavárás időszakában is.

Beszéljen a magzathoz

A baba hallja a külvilágot a méhben, így az apa hangját is. Sosincs túl korán ahhoz, hogy apa elkezdjen neki mesét olvasni, énekelni vagy csak beszélni hozzá a terhesség alatt. A szakértők szerint a baba emlékszik az anya és apa hangjára is, amikor megszületik, úgyhogy érdemes kipróbálni.

Szervezzetek programot

Olyat, ami kettőtökről szól. Kérd meg a párodat, hogy találjon ki olyan programot, ahol kettesben, nyugalomban lehettek. Nem kell egzotikus szigetre repülni egyből, inkább csak az a lényeg, hogy legyen saját időtök, amikor csak egymással foglalkoztok.

Olvass többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top