Baba

Ez a “pelenkás” anyuka az új internetes szuperhősünk

Amanda Bacon egy héttel szülés után osztotta meg magáról azt a képet, ami azóta majdnem 120 ezer megosztást érdemelt ki a Facebookon. Nem véletlenül szeretik ilyen sokan, ebben a képben kendőzetlen őszinteséggel minden benne van a szülés utáni első időszakról.

Anya arcát nem is láthatjuk, úgy tűnik, mintha főszerepben a férj lenne, kezében az újszülöttel, ám a háttérben ott áll Amanda, háttal a kamerának egy hatalmas betéttel és hálós bugyiban. A szülés utáni valóság bizony ez, így, ahogy ezen a képen látható. Nincs romantikus maszlag és föld fölött repkedés, van viszont gigantikus betét a lábaink között és egy kis szétcsúszás agyban. Amanda ezzel a kommentárral tette ki Facebookra a fotót:

“Cenzúrázatlan anyaság. Azért mutatom meg ezt a képet, mert ez a valóság. Ez az anyaság a maga nyers, lenyűgöző, rendetlen és röhejes módján. Egy gyerek születése csodálatos élmény, de a szülés utáni valóságról nem hallunk eleget. És főleg nem látunk elég képet róla. Valószínűleg sokan kényelmetlenül érzik magukat ettől a képtől, de miért? Tényleg nem értem. Talán pont azért, mert ez az a rész, amiről nem beszélnek elegen. Pedig a gyerekszülés minden részletét meg kellene ismernünk, mielőtt belevágunk, az ilyen pillanatokat is. Lehetőleg humorral körítve. Senki sem készít fel, hogy az anyaságba egy cuki babával és hatalmas pelenkával kell belevágnunk. (Nem a férjem tette ki rólam ezt a képet, ő nincs is fent a Facebookon.)”

Ez a “pelenkás

Imádni való, és mélységesen egyetértek vele. Csodásak persze azok a képek is, amiken beállítva mosolyognak a családtagok, de egy ilyen fotó sokkal többet elmond arról, hogy milyen megszülni egy gyereket. Miért kéne letagadni, hogy ez egy véres, testi-lelki változásokkal járó folyamat? Legalább mi, anyák egymás előtt ne titkoljuk, amin mind átmegyünk szülés után. Szükség van az ilyen őszinte hangokra, mint Amandáé, ő lett az új szuperhősünk az anyapelenkájával együtt.

Olvass többet a szülés utáni időszakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top