Baba

5 öltözködési tipp a totyogóktól

A totyogók viccesek, főleg abban a korban, amikor már határozott véleményük kezd lenni a világról. Beleértve az öltözködést is. Foggal-körömmel ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez, ami olykor egészen meglepő eredménnyel jár.

Valamiért a reggeli öltözködés minden totyogónál kritikus pont. Az első olyan terület, ami fölött át akarják venni a hatalmat. Néha az a legjobb, ha csak hagyjuk őket és nézzük, mi sül ki a saját döntéseikből, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy aznap gumicsizmában és tütüben indulunk el otthonról velük. Akár tanulhatunk is tőlük, hiszen őket nem érdekli, mit szólnak majd mások az öltözékükhöz, egyszerűen csak azt veszik fel, amit akarnak, és ahogy akarják.

A következő leckéket tanítják nekünk:

1. Az öltözködés lenyűgöző, lelkesítő dolog

Ha arról van szó, hogy egy totyogó felöltözhet egyedül, akkor örömében körbeugrálja a lakást és kiborítja a szekrényét, hogy megkeresse a tökéletes ruhát magának. Nem kell ezt leutánoznunk, mert az elég sok felesleges rendrakást jelentene minden nap, de azt a lelkesedést eltanulhatnánk tőlük, amivel az öltözködéshez állnak. Szemben azzal a szorongással, ami a legtöbb felnőtt nőt fogja el, amikor reggel tanácstalanul áll a szekrénye előtt, a totyogók remek játéknak és kihívásnak élik meg az öltözést, valami olyannak, amitől csak még szebbé válhatnak.

2. Keverd bátran a mintákat és színeket

A totyogók megszállottan kevernek mindenféle anyagot, színt és mintát. Nem érdekli őket, ha egy kicsit harsányra sikerül a végeredmény, és eszükbe sem jut, hogy nem egyezik egymással pár ruhadarabjuk. Megtanulhatjuk tőlük, hogy bátrabban öltözzünk.

5 öltözködési tipp a totyogóktól

3. Éljen a spontaneitás

Néha arra van szükség, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Ha reggel piros kedvében van, akkor a totyogónk pirosat fog felvenni pirossal. Ha ahhoz van kedve, akkor bármikor fejest ugrik egy teljesen új stílusba. Átlépi a saját korlátait akár minden nap, ha öltözködésről van szó.

4. Viseld újra meg újra a kedvenc ruháidat

Jellemző, hogy az anyukák a gyermekük alvásidejében mossák a totyogók kedvenc ruhadarabjait, és csendben imádkoznak, hogy pont az a póló száradjon meg reggelre, és ne legyen miatta oltári nagy balhé, hogy azt akarja felvenni. A gyerekek simán felveszik a kedvenc cuccaikat több napig egymás után, csak az érdekli őket, hogy jól érezzék magukat a ruháikban. Pont ezt kell nekünk is tenni.

5. Néha ok nélkül is lehetünk királylányok

A totyogók – főleg a kislányok – mindenféle apropó nélkül felveszik a legünneplősebb ruhájukat egy sima játszóterezéshez. Igazuk van, hogy királylánynak szeretnék érezni magukat akkor is, ha épp nincs királylányos alkalom. Mostantól követhetjük a példájukat, és legalább egy héten egyszer belebújhatunk a kedvenc, legcsinosabb ruhánkba, csak azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Olvass többet a totyogókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top